Skivrecension: Malin Foxdal – Lång väg hem

malinfoxdal

Artist: Malin Foxdal
Titel: Lång väg hem
Betyg: 4
Release: 21 augusti 2013

Malin Foxdals tredje album, ”Lång väg hem”, som släpps 21 augusti är nog hennes mest personliga hittills. Debutalbumet, ”Jag längtade”, släpptes 2007 och andra albumet, ”Nattfjäril”, som släpptes 2010 innehåller Malin Foxdals tolkningar av Gillian Welchs musik.

Malin Foxdals musik på nya albumet är drömsk och framför allt alla stränginstrument tar sig in vårt innersta. Sångerna är vackra, vemodiga och fyller mitt inre av bilder och känslor. Hon har en bra uppsättning musik på albumet, förutom Yngström spelar Dan Viktor också gitarr och Mattias Pérez spelar tolvsträngade gitarr. Malin Foxdal spelar själv sång, piano, orgel, wurlitzer och oktavmandolin på albumet. Förutom Malin deltar elva musiker.

Dan Viktor sjunger tillsammans med Malin Foxdal på spröda, vackra sången ”Bort och hem” och Clas Yngström gästar på ”Har du lämnat allt?”, en sång med fart som bryter mönstret på ett bra sätt.

Musiken är väldigt behaglig men samtidigt oförutsägbar, även om det är mycket kända tongångar är det ändå högst personlig musik.

21 augusti, 2013

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *