Skivrecension: Gentleman – New Day Dawn

Skribent:

gentleman-new-day-dawn

Artist: Gentleman
Titel: New Day Dawn
Betyg: 4

Gentlemans nya studioalbum ”New Day Dawn” första låt “The Journey” ger en väldigt nostalgisk känsla, den påminner nästan om klassiska Bob Marley -låtar. Den andra låten ”Road Of Life” är också väldigt lik klassiska Bob Marley låtar, vilket självklart är bra eftersom gammeldags reggae ofta är bättre än ny reggae.

“Walk Away” är väldigt olik de två första låtarna eftersom den har mycket mörkare uppbyggnad.

”New Day Dawn” är en väldigt upplyftande låt, den har väldigt snabbt tempo, en sak som klassiska reggae låtar aldrig har. ”You Remember” handlar om att man ska komma ihåg hur det var förr i tiden, Att inte använda teknologin fel. I ”In My Arms” sjunger Gentleman om att han aldrig ska låta sin tjej gå. Låten gör en väldigt glad. ”Where Is The Love” har ett techno liknande ”beat”, det gör så att låten känns väldigt ny. ”Interlude” är som ett mellanspel i albumet, den orkestrala låten är inget man sätter på repeat.

I ”Memories” sjunger Gentleman om att han skulle vilja ha tillbaka sin gamla tjej. Det är en väldigt lugn låt.
”Wings To Fly” är en låt som handlar om orättvisa i världen och att aldrig ge upp. ”Another Drama” handlar om krig och hur hemskt det är. Sången låter som en gammaldags reggae låt. ”Humanity’s Glory” är en av de bästa låtarna på skivan. Den handlar om livets mening. ”I Keep Going” handlar om att fortsätta vad som än händer. ”Closer To The Light” handlar om att det finns något gott i allting. Den är också en av de bästa på skivan.

”Push Come To Shove” har ett ganska högt tempo och en väldigt stark bastrumma. ”Heart Of Rub-A-Dub” har en väldigt syntig karaktär, den enda låten på skivan där man märker att en synt är inblandad. ”Homesick” handlar om att man ska ta ansvar för sina misstag. Den har ett väldigt långsamt tempo. Den är även den sista låten på skivan.

Om Bob Marley hade levt nu så hade han antagligen gillat skivan.

Text: Joel Åhlberg

24 juli, 2013

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *