Konst i världsklass på Stockholm Music & Arts

Skribent:

konst

Stockholm Music & Arts bjuder inte enbart på intressanta musikartister utan konstsidan börjar fylla på med intressanta namn.

Bland årets konstnärer finns Mats Adelman (Malmö/Tensta), Dave Hullfish Bailey (Los Angeles), Ursula Biemann (Zürich), Thomas Elovsson & Peter Geschwind (Stockholm), Ingrid Furre (Bergen/Malmö), Ingela Ihrman (Stockholm), Mette Ingvartsen (Köpenhamn/Rennes /Stockholm), Iman Issa (Kairo/New York), Järvaprojektet (Stockholm), Bernd Krauss (Nürnberg/Stockholm), Sam Moyer (New York), Trevor Paglen (Berkeley/New York) och Philippe Parreno (Paris).

I samarbete med Kungl. Konsthögskolan presenteras projekt av åtta av skolans studenter, i skolans egna lokaler på Skeppsholmen. Norbert Costin, Lisa Gideonsson & Gustaf Londre, Ulrika Lubin, Santiago Mostyn, Victoria Skogsberg, Hedda Viå, John Willgren och Alexander Wireen.

Tillsammans med Tensta konsthall ansvarar Luger för konsten på festivalen och där ingår bland annat en performance med en levande doftande jättenäckros som skiftar färg från vit till rosa på två dagar. Konstnärer från hela världen deltar i utställningen som har mänsklig frånvaro som övergripande tema.
Utställningen, som heter Vart tog hon vägen? presenterar även en filmfestival tillägnad den legendariske natur-TV-makaren Jan Lindblad. Det ingår även måleri skapat av väder och vind och där konstnärens skaparkraft helt ställts åt sidan.

Moderna Museet, Audiorama och Moderna Dansteatern är tre ytterligare konstpartners till Stockholm Music & Arts. Detta innebär ett gediget tillskott till konstprogrammet.

Moderna Museet
Moderna Museet presenterar hedersgästen Dan Graham och hans film Rock My Religion. Du kommer också kunna lyssna på ett samtal mellan Graham och rockartisten Lydia Lunch. Utöver detta presenterar Moderna även utställningen Pop Konst Design, en utställning som visar popkonst och design för första gången tillsammans i stort format. Moderna Museet välkomnar konstnärer och formgivare som Warhol, Rauschenberg, Haworth, Lichtenstein, Eames, Panton, Castiglioni, Nelson och Sottsass.

Moderna Dansteatern
Konstnärskollektivet ÖFA bjuder på Arty Farty Party, en chans att vältra dig på gräsmattor, hångla vid lägerelden, tatuera svanken, fläta håret och dansa tills solen går upp. Artisten Lune kommer tillsammans med crew erbjuda ett häng på MDT mellan konsert, process, klubb, gräsrotsrörelse, shopping och hokus pokus. Poste Restante erbjuder tjänsten ”Red light: Mothers per minute” för festivalens besökare. De har ett brett utbud av äkta mammor i olika åldrar. Tillsammans kan ni exempelvis se 15 minuters SVT-play och äta lösgodis, ladda din mobiltelefon eller läsa varsin del av tidningen över en ostmacka. De vänder sig till dig som är utled på mingel, som känner dig lite trött eller frusen och längtar efter en stunds villkorslös ömhet.

Audiorama
Vinyl terror & horror bjuder på Mörka ljud och halsbrytande mixar. Det är repor, vinyl, terror och skräck. Daniel M Karlsson,tonsättare, musiker och audiovisuell konstnär kommer vara på plats med ett performance som visuellt består av monokrom wireframe grafik som ofta ger upphov till ett mångtydigt dimensionellt seende. Allt ljud och bildmaterial skapas i realtid.

13 juli, 2013

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *