Bråvalla: Frank Ocean berör festivalbesökarna

Skribent:

Frank Ocean

Frank Ocean, Green Stage
Bråvallafestivalen 28 juni 2013
Betyg: 4

Efter de två uteblivna spelningarna på Way Out West och som öppningsakt åt Coldplay förra året var det verkligen ett efterlängtat första besök av R&B-sensationen Frank Ocean och förväntningarna var skyhöga. Vid tiotiden, någon timme efter att Frank Oceans kollektiv OFWGKTA klivit av samma scen är det äntligen dags för ögonblicket många sett fram emot allra mest. Det är långt ifrån festivalens största publik som är samlad framför festivalens gröna scen, inte ens hälften av den som tidigare på dagen såg Hoffmaestro här, men det är en av de mest hängivna.

Channel Orange som är en av fjolårets mest hyllade skivor lyckas lyfta än mer i liveframförandet, det är sensationellt, intimt och avståndet mellan scenen och publiken vekar försvinna. Det känns väldigt personligt när Frank sjunger om drogmissbruk i Crack Rock eller förlorad kärlek och frustration i Bad Religion. Allting känns noggrant genomtänkt för att det ska bli en så fullständig upplevelse som möjligt. De begåvade musikerna som ackompanjerar, filmen som spelas upp i bakgrunden i slutet av spelningen, enkelheten. Allt bidrar till en minnesvärd första spelning som får en av vår tids mest hypade artister att verkligen leva upp till sitt namn.

Här är ytterligare några bilder från spelningen:

Frank Ocean 3


Frank Ocean2

30 juni, 2013

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *