Bråvalla: Stone Sour lever upp till varje förväntning

Skribent:

Stone Sour

Stone Sour, Blue Stage
Bråvallafestivalen 28 juni 2013
Betyg: 4

Corey Taylors aningen lugnare band är en av Bråvallafestivalens mest spännande bokningar. Det är livepremiär för det nya materialet från House of Gold & Bones Part 2 och bandet är kända för sin utstrålning. Och självklart lever de upp till varje förväntning.

Publiken tar emot det nya materialet med öppna armar men lite kan mötas med jublet som uppstår när Get Inside dras igång eller inte minst allsången under avslutande 30/30-150. Även den till synes lite malplacerade publiken som redan trängs längst fram för att få se kvällens avslutande akt dras med av stämningen och får sig en minnesvärd upplevelse.

I en så bred setlist som möjligt, med en akustisk del med Bother och Through the Glass samt en hel del annat från bandets fyra plattor kommer Children of the Grave av Black Sabbath som en mindre överraskning. Med tanke på hur mycket eget material bandet har och är villiga att visa upp känns deras tribut till hårdrockens grundare nästan som en osjälvisk och uppoffrande handling.

Stone Sour är inte Slipknot. Här döljer sig inte Corey Taylor bakom någon mask, pyroteknik eller obskyrt scennummer, utan han  låter sina känslor strömma fram genom de djupa sångtexterna, där han behandlar sina alkohol och drogmissbruk och andra personliga problem. Corey visar sällan skådad ödmjukhet och uttrycker ständigt sin uppskattning för Bråvallas besökare och lovar slutligen med orden ”Sverige, ni betyder mer för oss än ni kan ana” att återvända till Sverige inom kort.

Här är ytterligare ett par bilder från spelningen:

Stone Sour2

Stone Sour3

29 juni, 2013

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *