Bråvalla: Rammstein överträffar alla utom sig själva

Skribent:

Rammstein1

Rammstein, Blue Stage
Bråvallafestivalen 27 juni 2013
Betyg: 3

Pyroteknik. Om man skulle försöka beskriva en Rammsteinkonsert med ett ord måste nog ”pyroteknik” vara det lämpligaste. Det finns inte många spelningar där musiken hamnar i andra hand på det sätt den gör det ikväll. Inte för att första upplagan av Bråvallafestivalens huvudakt är dåliga på att framföra sina låtar på något sätt. De har en noggrant utvald spellista som innehåller de flesta av bandets största låtar som genomförs exceptionellt musikaliskt där hela bandet spelar nästintill felfritt. Dock är det alltid eldkastarna, de sinnessjuka kostymerna, det provocerande scenspråket och explosionerna som stjäl uppmärksamheten.

Hela Bråvallapubliken är hopklämda framför ett Blue Stage i helspänn, beundran och förväntningar över vad bandet kommer att hitta på i sitt spektakulära uppträdande exploderar i takt med Feuer Frei, Du Hast, Benzin, ja, i stort sätt hela tiden.

Neue Deutsche Härte-bandet har en väl inövad rutin med sig som de turnerat med ett bra tag nu. Det innebär dessvärre att inte särskilt mycket förändrats sedan Globensbesöket förra året eller ens deras festivalspelning på Metaltown 2010, det känns aningen upprepande, lite avskalat och stundvis kanske till och med lite tråkigt. Men det är inget som de största fantasterna eller besökare som ser bandet för första gången kommer klagar på.

Här är ytterligare några bilder från spelningen:

Rammstein6

Rammstein5

Rammstein4

Rammstein3

Rammstein2

28 juni, 2013

Det här inlägget har 2 kommentarer.

 1. Madde skriver:

  Du sitter här och skriver en blogg medans rammstein är ute och turnerar och tjänar miljoner.

  Håll tyst.
  Dom som älskar rammstein älskar rammstein oavsett uppträdande.

  Vem fan bryr sig om dina åsikter?

 2. Johan skriver:

  Såg Rammstein i globen och veckan innan Bråvalla i England och det var ganska stor skillnad mellan de två. Hörde av bekant att det var i stort sätt samma i Norrköping som jag sett i England. Var du på plats i globen? Jag har svårt att tro det med tanke på att det då borde vara uppenbart vilken skillnad det var mellan nu och då.

  Ett par grejer går igen men överlag var det mer nytt än vad vad man bde kunde tro och förvnta sig.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *