Hultsfred: Wolf Alice går från klarhet till klarhet – men live känns repertoaren ännu rätt tunn

wolf1

Wolf Alice, Yellow Stage
Hultsfredsfestivalen 13 juni 2013
Betyg: 3

Det som 2010 började som ett akustiskt projekt har nu blivit en kvartett där inspiration tycks hämtas från såväl ösig 90-talsgrunge som stämningsfull folkrock, men live känns repertoaren ännu rätt tunn. Sångerskan – Ellie Roswell som hon heter – stirrar för det mesta skräckslaget ner på sina skor, men blygsamheten till trots råder det ingen tvekan om att bandets låtsnickeri bara går från klarhet till klarhet. Senaste singeln Bros, vilken likt föregångaren Fluffy ackompanjeras av en söt musikvideo, är catchy gitarrpop som inte riktigt hör hemma 2013 – men vad gör det – Wolf Alice visar att det inte är så viktigt att höra hemma någonstans. Spelningen på Hultsfred var blott en av deras första någonsin utanför de brittiska öarna och med all sannolikhet kommer detta up’n’coming band fortsätta att övertyga ett tag till.

Här kan du se musikvideon till Bros:

16 juni, 2013

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *