Hultsfred: Flaming Lips – flummigt och majestätiskt

Skribent:

flaming1

The Flaming Lips, Green Stage
Hultsfredsfestivalen 14 juni 2013
Betyg: 4

Medan de sista tonerna från Portisheads We Carry On fortfarande ekar i bakgrunden, bestiger Wayne Coyne och resten av Oklahomabandet vad som kan vara någon av de märkligaste scenuppläggen någonsin för att framföra ett minst lika märkvärdigt uppträdande. Med årets mörkare skiva The Terror i fokus, förväntas ett ganska dystert och melankoliskt The Flaming Lips gästa Sigtuna. Men det är trots allt överraskningarnas band som med stolthet gör varje enskild konsert till ett unikt konstverk.

Öppningsnummret Look… The Sun Is Rising blir kännetecknande för kvällens framträdandet. Den falska optimismen i texten är lika ironisk som dockan i Coyles famn, den rymdliknande scenen och faktumet att solen faktiskt är på väg upp bakom en borttynande, svikande publik.

Trots att spelningen håller en lika hög nivå rakt igenom finns det ett par låtar som står ut lite i mängden. Do You Realize??, under vilken Coyle passar på att påpeka att det är första gången den spelas under en soluppgång, Always There, In Our Hearts, som avslutar showen på vackrast tänkbara sätt, och en tolkning av Bowies ”Heroes” som också får plats i spellistan och bryter mönstret med sin kontrast.

Det är en skamful liten del av besökarna som faktiskt står kvar och upplever festivalens klart flummigaste show. Men de som tagit sig tiden får ett minne för livet i en av festivalens självklara höjdpunkter.

Här är ytterligare några bilder från konserten:

flaming lips

flaming lips 2

flaming lips 4

16 juni, 2013

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *