Hultsfred: East India Youth konstruerar trollbindande ljudlandskap

eastindiayouth

East India Youth, Yellow Stage
Hultsfredsfestivalen 15 juni 2013
Betyg: 3

Det jag framför allt imponeras av när jag spanar in den London-baserade multi-instrumentalisten William Doyles soloprojekt East India Youths spelning på Hultsfredsfestivalen är hur han blandar samman olika influenser men ändå lyckas skapa ett såpass utpräglat sound. Oavsett om han spelar live-bas eller programmerar ett beat på sin dator så besitter han en förmåga att med sin musik konstruera de vackraste, mest trollbindande ljudlandskap – att han dessutom har en utsökt känsla för melodier skadar ju knappast. Höjdpunkten är Heaven, How Long där så många känslor kommer till uttryck. Tyvärr är publikuppslutningen inte den bästa, det känns nästan mer som ett showcase än en regelrätt festivalspelning, men att East India Youth är ett namn att hålla ett extra öga på råder det ingen tvekan om.

Du kan lyssna på Heaven, How Long här:

16 juni, 2013

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *