Hultsfred: Portishead – en annorlunda festivalupplevelse

Skribent:
Portishead
Portishead, Blue Stage
Hultsfredsfestivalen 14 Juni 2013
Betyg:4
Triphop-ikonerna Portishead står för en av festivalens mest minnesvärda spelningar. Bristolbandets mystiska, emotionella musik ackompanjeras av video som lägger till en ytterligare dimension till deras annars ganska enkla och blygsamma presentation. Inte för att det behövs. Redan från inledningen av Silence är det slående hur Beth Gibbons röst förtrollar, reflekterar sångernas mörka texter och målar upp en väldigt visuell bild av varje enskild låt och dess involverade känslor.
Portishead är inte ytterligare ett band i mängden. Publiken som står framför scenen är inte här för att dansa loss eller i brist på annat, de är här för att uppleva en emotionell musikresa utöver dess like. Det blir en smidig resa genom bandets äldre och nyare material och gränserna mellan 90-talets Dummy och 2008 års Third känns nästan icke-existerande.
Roads och We Carry On blir extranummren som drar spelningen en bra bit över den avsedda tiden och för den trollbundna publiken är det lätt att glömma att The Flaming Lips redan inlett sitt framträdande enbart ett stenkast bort.
portishead2
15 juni, 2013

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *