Miljöpartiet pekar på det viktigaste, det som gör oss till människor: kulturen

Skribent:

mp

Alla kulturintresserade vet det redan: kultur i alla dess former är det viktigaste som finns. Det är det som gör oss till människor: som gör att vi på olika sätt kan uttrycka våra existentiella frågor och funderar, våra känslor och vara tankar om livet och samhället. Utan kultur i alla dess former, såväl underhållande som skrämmande, tankeväckande och debatterande – vore vi bara maskiner.

Därför är det självklart att om vi vill skapa en bättre värld måste vi börja med barnen och med skolan. Miljöpartiet slår larm idag kring utveckling i dagens svenska skola där de estetiska ämnena försvinner alltmer. Miljöpartiet skriver i en debattartikel i DN idag:
Alliansregeringen har konsekvent prioriterat ned kulturen i skolan. Men kultur är bra, både för svensk ekonomi och för den enskilda eleven. Det är dags att stärka kulturens ställning i skolan och ge alla elever tillgång till musik- och kulturskola.

En debattartikel som är obligatorisk att läsa och diskutera vidare kring för alla kulturintressesrade.

15 juni, 2013

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *