Hultsfred: Jagwar Ma är en av festivalens piggaste bokningar

jagwar

Jagwar Ma, White Stage
Hultsfredsfestivalen 14 juni 2013
Betyg: 4

Trots att både ledsångaren Gabriel Winterfield och basisten Jono Ma, kärnan i Sydney-duon Jagwar Ma, är födda på fel ände av världen och egentligen är alldeles för unga för att ha upplevt Madchester-vågen när det begav sig känns det som att de har band som Primal Scream och The Stone Roses inristade i sitt DNA. På sitt debutalbumet Howlin’ – som gavs ut bara några dagar innan spelningen på Hultsfred – möts dans och rockestetik på ett sätt som inte gjorts sedan tidiga 90-talets trippigaste ögonblick, släng också in en gnutta 60-tal och stämsång á la Beach Boys så hamnar du nog någonstans i närheten av Jagwar Mas futuristiska retropop.

Tjugo minuter efter utsatt tid träder en DJ, tillsammans med basisten Jono Ma, fram i mörkret och börjar på ett intro som inte riktigt övergår i What Love förrän sångaren Gabriel Winterfield minuten senare även han ansluter sig på scen. Därefter spelas en förlängd version av Man I Need som med sitt bakvända reverb och sin grooviga basgång lätt skulle kunna placera sig bland årets starkaste singlar, men det är i The Throw som White Stage på riktigt förvandlas till Hacienda och bland festivalens alla imponerande bokningar känns Jagwar Ma – åtminstone där och då – som ett av de piggaste.

Här kan du se musikvideon till Man I Need:

Foto: Emma Andersson

15 juni, 2013

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *