Savages, Wolf Alice och Amason till Hultsfred

savages

Brittiska postpunkarna i Savages hyllas världen över för sitt debutalbum Silence Yourself som släpptes tidigare under våren, tillsammans med landsmännen i indie-kvartetten Wolf Alice och den svenska supergruppen Amason ansluter de sig nu till Hultsfredsfestivalens line-up.

Så här beskrivs Savages på Hultsfreds hemsida:

”Bandets sångare Jenny Beth kommer ifrån Frankrike men soundet och bandkollegorna Gemma Thompson, Ayse Hassan och Fay Milton härstammar från London. Gruppen formades i oktober 2011 och det aggressiva bandnamnet sägs ha influerats av böcker som ‘The Lord of the Flies’ och ‘Catcher in the Rye’. Både namnet och influenserna har tydligt fläckat av sig på den råa, tunga musikstilen som vi först fick stifta bekantskap med när de i juni 2012 släppte sin första singel med låtarna ‘Flying to Berlin’ och ‘Husbands’. Post-punk som själsligt tog oss 30 år tillbaka i tiden till Joy Divisions genombrott på den brittiska musikscenen. Den 6 maj släpptes debutalbumet ‘Silence Yourself’ som hyllades stort av en enad kritikerkår, där bland annat NME och Pitchfork infann sig i hyllningskören för att salutera en av årets bästa skivor. Livemässigt gjorde Savages succé på Coachellafestivalen, i sommar är det dags för Hultsfredsfestivalen.”

Mellan den 13 och den 15 juni går Hultsfredsfestivalen av stapeln på nya området STOXA utanför Stockholm. Sedan tidigare har de presenterat band som My Bloody Valentine, Phoenix och Fatboy Slim.

16 maj, 2013

Det här inlägget har 1 kommentar.

  1. Hejsan vill du har fler läsare? gå med i ”blog crib” för att få fler besökare/läsare 😉 https://www.facebook.com/groups/454583974623737/

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *