Lyssna: Lorde – The Love Club

Skribent:

lorde

Efter att ha fått sin första EP The Love Club nedladdad över 60.000 gånger blev den 16-åriga studenten Ella Yelich-O’Connor från Nya Zeeland kontaktad av Universal för att bli representerad av ett av världens största skivbolag som innehar artister som Lady Gaga, M.I.A. och Kayne West i sitt stall. För lite mer än en månad sedan skrev hon under kontrakt med dem och möjligheten att ladda ned hennes EP fritt från hemsidan togs bort. Istället lades den upp på iTunes (där den legat etta i Australien ett bra tag) och Spotify – och utan att några detaljer yppats om hennes framtida karriär är det inte svårt att gissa att en världsomfattande lansering ligger och puttrar i det stora musiklabbet.

Med fem korta spår som EP:n innehåller påvisar hon sin talang för att skriva underbara melodier, texter och möjligheten att fylla ut dem med sin underbart mogna röst (som lika gärna skulle kunna tillhöra en tio år äldre kollega med stor sångvana). Det är ingen slump att hon blivit hypad av Perez Hilton och därefter toppat listor lite varstans. Royals och Love Club är givna singelmaterial, men är inte de enda bra spåren. Faktum är att alla fem håller toppklass. Mellanlåten Million Dollar Bills och avslutande Biting Down är även de lysande – och inte så konventionella som kan förväntas av en stigande popstjärna.

Eftersom både Royals och Love Club blivit borttagna från YouTube av Universal (men blivit uppladdade igen av fans) kanske nyinspelningar med tillhörande musikvideos är att vänta – måhända följt av ett fullängsalbum, detaljerna är som sagt oklara i nuläget. Och om hon når den internationella succé hon förtjänar kanske även en stor turné följer. Vilket inte vore så fel med tanke på hur hyllade hennes framträdande blivit på hemmaplan.

Du kan lyssna på EP:n här:

Text: Fredrik Gertz

6 maj, 2013

Det här inlägget har 1 kommentar.

  1. […] (där sedermera hitsingeln ”Royals” fanns med i sin originalform) försökte jag sprida hennes geni så gott det gick. Fick dock väldigt lite gehör. Ingen brydde sig. Men jag såg storheten redan […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *