Drömbokhandeln – ett måste för alla bokfantaster

Skribent:

Bild drömbokhandeln

Titel: Drömbokhandeln
Författare: Laurence Cossé
Förlag: [sekwa]
Utgiven: 201304
ISBN: 978-91-86480-29-5

Tänk dig en bokhandel som endast säljer bra romaner, där bästsäljarhysteri trängs bort till förmån för gamla och nya klassiker. Ivan och Francesca öppnar bokhandeln ”Au Bon Roman” i Paris med konceptet att bara sälja bra böcker, med böcker utvalda av en hemlig kommitté bestående av ett antal stora litteraturkännare. Bokhandeln blir snabbt en succé, och med det börjar olika problem att dyka upp som börjar med en smutskastningskampanj på internet för att sedan övergå i våld. Som läsare får man även följa uppbyggnaden av bokhandeln och allt vad det innebär.

Drömbokhandeln leker med tanken på att skapa en bokhandel med endast de bästa böckerna, men vem har egentligen rätt att avgöra vad som utgör det bästa och vad som inte får lov att vara med? Hur långt kan människor gå i sin passion för böcker? Hur skulle din egen drömbokhandel se ut? Det och många andra tankar väcks av Drömbokhandeln. Jag gillar konceptet att boken börjar som en deckare för att sedan övergå mer i en vanlig berättelse där man får lära känna de olika karaktärerna i en välbeskriven fransk miljö.

Laurence Cossé är fransyska och författare på heltid. Med boken Drömbokhandeln gör hon entré på den svenska bokmarknaden och säkert också i många bokfantasters hjärtan.

Text: Jenny Lagebjörk

21 april, 2013

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *