The Cure till Lollapalooza

cure

Ryktena har varit ihärdiga, men nu står det klart att The Cure kommer till Lollapalooza-festivalen som äger rum i Chicago mellan den 2 och den 4 augusti i sommar. The Cure spelar den 4 augusti och bland de övriga dragplåstren hittar vi bland annat namn som Phoenix, Nine Inch Nails och The Killers.

Redan i april spelar The Cure – som spenderade förra sommaren på europeiska festivalscener såsom Hultsfred och Roskilde – i Sydamerika. Spelningarna där kommer att filmas av Tim Pope, mannen bakom flera av bandets största musikvideor från 80- och 90-talet. Spelningarna kommer vara över tre timmar långa och bandet har repat över 60 låtar.

I intervjuer har frontmannen och sångaren Robert Smith bekräftat att bandet gått in i studion med den före detta Bowie-gitarristen Reeves Gabrels som även var med när bandet spelade på Hultsfred ifjol. Dessutom kommer låtar som inte kom med på förra skivan 4:13 Dream från 2008 att släppas, men än är inga datum satta.

Här kan du se klipp från när bandet repar i Southampton:

Och här kan du till tonerna av Just Like Heaven se Lollapaloozas presentation över vilka artister som är klara för årets festival:

Foto: Jonatan Södergren

1 april, 2013

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *