Gripande fransk roman – allt jag önskar mig av Delacourt

Skribent:

bild allt_jag_onskar_mig

Titel: allt jag önskar mig
Författare: Grégoire Delacourt
Förlag: [sekwa]
Utgiven: 201303
ISBN: 978-91-86480-59-2

Livet blev inte riktigt vad Jocelyne hade önskat sig. När hon var ung drömde hon att bli modeskapare i Paris och att hitta drömprinsen. Istället äger hon en sytillbehörsaffär i en liten stad vid namn Arras i Frankrike och är gift med en man som inte alltid behandlat henne väl. Hon har två utflugna barn. På fritiden skriver hon en blogg. Hon fick missfall då hon var yngre och hennes man tog ut sin sorg och smärta genom alkohol och genom att förnedra henne. Då, och flera gånger efter det funderade hon på att lämna honom, men hon har ändå valt att vara kvar trots att hon lät sina drömmar flyga iväg den där gången för länge sedan då hon öppnade sitt hjärta åt honom.

Hennes mamma gick bort då hon var ung i en olycka, något som fortfarande är väldigt smärtsamt i henne, och hennes pappa tappar minnet var 7 minut efter en stroke han fått. Under de stunder hon besöker honom både ljuger hon och är ärlig, det spelar ingen roll för några minuter senare får de ändå börja om på nytt då han undrar vem främlingen han ser framför sig är.

En dag vinner hon en enorm summa på lotto. Något som kommer att förändra hela hennes tillvaro.

Allt jag önskar mig är en välskriven bok där rädslor, kärlek och svek blandas i den soppa som är livet. Jocelyne kan gestalta alla de som kämpar i livet och som bär med sig smärta i sina förhållanden med andra. Sår som kan vara svåra att läka men som alla har, mer eller mindre. Grégoire Delacourt uttrycker känslorna så vackert, och redan från första kapitlet i boken är jag fast. Det är en bok som lämnar mig med smärta men också med kärlek till livet och mina nära och kära.

Grégoire Delacourt är en fransk författare och detta är hans andra roman. Rättigheterna till boken har sålts till 28 länder och kommer även att filmatiseras med premiär under 2013.

Text: Jenny Lagebjörk

1 april, 2013

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *