Andrejs längtan – en barnopera – har premiär på lördag på Operaverkstan (9/3)

andrejslangtan

Andrejs längtan – en barnopera

Musik: Georg Riedel 

Premiär på Operaverkstan (baksidan av Malmö Opera)

Lördag den 9 mars

Författaren Barbro Lindgren skrev Andrejs längtan 1997. Fyra år senare tonsatte Georg Riedel hennes berättelse om två gatubarn i St Petersburg. Stycket, som hade urpremiär på Regionteatern Blekinge Kronoberg, belönades bland annat med Prix d´Assitej. När en ny uppsättning nu har premiär på Operaverkstan är det med delvis nyskriven musik av Riedel.

Om handlingen

Andrejs mamma har försvunnit, någon säger att hon har gått bort. Tillsammans med sin nyfunne vän Vova lämnar Andrej barnhemmet där de bor för att försöka hitta henne på St Petersburgs gator.

En barnopera

Få konstnärer har haft ett sådant inflytande över svenska barn som Barbro Lindgren och Georg Riedel. Hon har skrivit böckerna om Max och Loranga, han har satt musik till de klassiska tv-produktionerna av Astrid Lindgrens böcker. Med Andrejs längtan har de tillsammans skapat en oförglömlig barnopera om vänskap och hopp. Malmö Operas uppsättning regisseras av Sara Ekman, dansare och koreograf som nu också debuterar som regissör.

Andrejs längtan kommer att spelas på helger och under påsklovsveckan. Utöver det har Malmö kommun köpt 20 skolföreställningar med total 2000 platser. I höst kommer föreställningen att gå på turné i regionen.

Träffa George Riedel, kompositören

Du kan träffa Georg Riedel som gästar Malmö Opera 8 mars klockan 16 för ett musiksamtal med Malmö Operas orkesterchef Henrik Marmén. Biljetter säljs via Malmö Operas biljettkassa eller via hemsidan.

Läs mer om föreställningen på Malmö Opera´s hemsida

6 mars, 2013

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *