Spanska Ridskolan i Wien kommer till Stockholm i september

Skribent:

spanskaridskolan

Spanska Ridskolan från Wien kommer till Sverige för första gången på 15 år. Den 27 och 28 september gästar den anrika ridskolan Globen i Stockholm.

Ett pressmeddelande berättar:
Spanska Ridskolan i Wien är den mest välkända ridskolan i världen dit folk vallfärdar för att se en uppvisning med de vita lippizzanerhästarna i det kejserliga palatset Hofburg. I höst gör ridskolan en kortare turné och Stockholm är en av de städer som föräras med ett besök av de fantastiska hästarna och dess beridare.

Spanska Ridskolan bjuder publiken på en exklusiv show där de vackra hästarna och beridarna framför elegant förstklassig ridkonst. Den imponerande föreställningen inramas av klassisk musik.

Skolan är den enda ridinstitution i världen där man sedan 400 år har vårdat den klassiska ridkonsten. Ridskolan har fått sitt namn efter de berömda vita lippizanerhästarna som använts ända sedan grundandet. Dagens hästar är ättlingar till de berömda spanska hästar som importerades till det stuteri som den österrikiske ärkehertigen Karl II grundade i den lilla byn Lipizza i nuvarande Slovenien på 1500-talet. Stuteriet avlade fram lipizzanerhästar som användes vid det österrikiska hovet och ridskolan. Lippizzanerhästar föds svarta men blir efter ca 8 år nästan helt vita.

Spanska Ridskolan har besökt Sverige ett fåtal gånger. Senast gången var 1999 då de gästade Lund, dessförinnan Stockholm 1998 och 1992 och Göteborg 1986 och 1974.

27.9 Ericsson Globe Stockholm kl 19.30
28.9 Ericsson Globe Stockholm kl 19.30

5 mars, 2013

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *