Känn ingen sorg får biopremiär den 24 juli

KIS_kann_ingen_sorg

Nu är det klart att Känn ingen sorg får svensk biopremiär onsdagen den 24 juli över hela landet. Filmen är baserad på historier och karaktärer vi lärt känna genom Håkan Hellströms prisbelönade texter sedan solodebuten för 13 år sedan. Den tar oss med till en explosiv och färgsprakande sommar i Göteborg, där livet för vännerna Pål, Lena, Eva och Johnny eskalerar till tonerna av Håkan Hellströms omisskännliga musik.

Synopsis

Musikaliske Pål drömmer om att lyckas med sin musik, men han har ett stort hinder, sig själv. Han är en oslipad diamant och det enda som är större än hans musikaliska förmåga är hans tvångstankar som konstant försätter honom i problem. Vi följer Pål och hans kamrater i en emotionell resa genom ett sommar-Göteborg där Pål kastas mellan kärlek och svek, förälskelse och försoning.

I rollerna ser vi bland andra Adam Lundgren (Pål), Josefin Neldén (Lena), Disa Östrand (Eva) och Jonathan Andersson (Johnny), Tomas von Brömssen (Rolle), Marie Richardson (Lisbeth), Reine Brynolfsson (Bosse) och Gunilla Nyroos (Hopp).

För regin står Måns Mårlind och Björn Stein, som förra året gjorde succé i Hollywood med filmen ”Underworld: Awakening” och tidigare regisserat filmer som ”Shelter” och ”Storm”. Manus är skrivet är Cilla Jackert, som bland annat ligger bakom tv-serierna ”Spung”, ”Svaleskär” och ”Lite som du”.

Håkan Hellström, vars sjunde studioalbum Det kommer aldrig va över för mig ges ut i april, åker även ut på turné. Så det blir en riktig Håkan-sommar.

Här kan du se filmens trailer:

Distribution: Svensk Filmindustri

5 mars, 2013

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *