Roskilde låter besökarna lyfta fram band

roskilde

Roskilde bjuder in besökarna till att föreslå band till sommarens festival. Festivalens bandbokare kommer sedan välja ut två akter som får spela inför två tusen människor på Pavilion Junior-scenen i sommar.

I samarbete med Tuborg har Roskilde tagit fram en Facebook-app som heter Roskilde OnStage och ger festivalens besökare möjligheten att tipsa om lovande band. Roskilde har ju alltid haft en bredd i sitt musikutbud, men ett av festivalens huvudmål är att hitta morgondagens stjärnor.

Så här säger festivalens bandbokare Stefan Gejsing:

“At Roskilde Festival, we always try to be at eye level with our audience, and to listen to them. We get a lot of spontaneous approaches with both complaints and compliments, and that is important. We remain surprised about the audience’s great knowledge and interest. This campaign, and the collaboration with Tuborg, is a continuation of what we have tried for many years. We are always going to listen to the audience. It is, after all, their festival”

Du kommer till Roskilde OnStage genom att följa den här länken: http://apps.facebook.com/roskilde_on_stage.

Men det handlar inte enbart om att få flest röster.

I slutändan är det festivalens bandbokare som väljer ut två band som får spela på Pavilion Junior-scenen. För att delta i Roskilde OnStage ställs följande sju krav:

1) Bandet ska främst vara baserat i ett nordiskt land.
2) Bandet ska vara okänt för de flesta festivalbesökarna.
3) Bandet får inte ha spelat på Roskilde tidigare.
4) Bandet ska förtjäna en karriärboost.
5) Bandet ska representera en genre som även återfinns på festivalens övriga scener.
6) Bandet ska våga spela inför en publik på två tusen människor.
7) Bandet ska vara väldigt bra.

Dessutom har alla som är med och tipsar om band chansen att vinna 4 x 5 biljetter till Roskilde 2013. Så känner du till något band som vill spela på samma festival som Rihanna och Kraftwerk? Tipsa i så fall om dem via Roskilde OnStage.

5 mars, 2013

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *