DVD-recension: Tingeling – Vingarnas hemlighet

tingeling

Tingeling – Vingarnas hemlighet
Betyg 3
Släpps på dvd 20 februari

Det är svårt att sätta betyg på en barnfilm som inte har andra ambitioner än att vara gullig. Tingeling – Vingarnas hemlighet, handlar förstås om Peter Pans älva Tingeling och hennes liv utan Peter Pan i älvornas värld.

tingeling2Det är en väldigt söt och oförarglig berättelse. På ett sätt höjer det betyget, för på ett sätt är det skönt att slippa alla de där biljakterna och hemskheterna som alltid ska föras över i barnversion i familjefilmer.

Visst händer de hemska saker också i den här gulliga världen, i och för sig. Tingeling lever bland sommarälvorna. Där frodas blommorna och fjärilarna strålar i vackra färgor. Men Tingeling dras till vintervärlden. Hon vill så gärna, så gärna komma dit. Men det är förbjudet för sommarälvorna att träda över gränsen in till vinterlandet, där vinterälvorna bor.

Självklart kan inget stoppa en nyfiken Tingeling. Hon tar sig förstås till vinterlandet och träffar vinterälvor och till och med träffar hon en syster hon inte hade en aning om att hon hade.
Tingeling och hennes syster, som är vinterälva, vill vara tillsammans hela tiden. Det går dock inte. Vinterälvor kan inte överleva i sommarlandet.

Filmens berättelse har en del logiska krumbukter som inte riktigt stämmer. Sommarälvorna tycks klara sig i vinterlandet utan större problem, till exempel.

Som väntat är det en del söt musik också, kanske i sötaste laget för mig, men jag är väl inte riktigt målgruppen för filmen heller.

Jag har dock alltid varit förtjust i Tingeling – så det är alltid välkommet att hon får egna filmer. Så för den om har rätt förväntingar erbjuder filmen en timmes och en kvarts verklighetsflykt till älvornas förtrollande värld.

16 februari, 2013

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *