Motörhead och The Sword till Metaltown

motorhead

Metal-festivalen i Göteborg har bokat ett av de stora metallbanden, Motörhead. Så de som missade bandet på Sweden Rock i somras eller vill uppleva Lemmy och grabbarna igen kan boka sig för Metaltown.

Ett pressmeddelande berättar om dagens två bokningar, Motörhead och The Sword:

Motörhead

”I sommar återvänder legendarerna till Metaltown!

Genom att vägra följa konventioner, traditioner och redan upptrampade stigar såg Motörhead, med sina första album, till att lägga grunden för så väl speed metall som thrash metal. Dom var helt enkelt brutalare, snabbare, lortigare, elakare och mer högljudda än någon annan. Och så har det fortsatt.

Anförda av Lemmy har Motörhead aldrig ens funderat på att sakta in eller tänka efter. Förra året var det 35 år sen den självbetitlade debuten släpptes. Men till skillnad mot för många andra akter som debuterade under slutet av 70-talet har Motörhead aldrig ens funderat på att lugna ner sig, blicka bakåt och skaffa ett mognare anslag.

20 studioalbum och drygt 30 miljoner sålda ex in i karriären lutar sig Motörhead fortfarande mot samma formula som en gång kickastartade allting: Så snabbt som möjligt på så hög volym som möjligt.

2006 hade vi det stora nöjet att för första gången hälsa Motörhead välkomna till Metaltown. I år får vi återigen återse ett av dom viktigaste pionjärbanden.”

The Sword

”Som en förödande råkraft sveper amerikanska The Sword fram. Beväpnade med sina skoningslöst drivna riff nöter de ner allt motstånd och förvandlar eventuella skeptiker till nyfrälsta fans.

Austinbandet The Sword bildades 2003 och debuten ‘Age of Winters’ släpptes så sent som 2006. Sedan dess har allting gått med en enorm fart.

Med ena benet inom doomen och det andra inom stonerrocken har The Sword flyttat fram sina positioner och vunnit nya fans för vartenda släpp som bandet gjort. Bland deras fanskara återfinns numera exempelvis gubbarna i Metallica, som tidigare har handplockat The Sword som öppningsakt.

Efter 2010-års sci-fi-epos ‘Warp Rides’, då bandet drog mer åt hårdrockshållet, återvände The Sword till sitt groovebaserade ursprung med fjolårshöjdaren ”Apocryphon”. Med den i bagaget är de redo att inta Metaltown i sommar.”

Klara sedan tidigare:

Slipknot, Korn, Sabaton, Danko Jones, The Dillinger Escape Plan, Graveyard, The Devil Wears Prada, Marduk, Witchcraft, Between The Buried And Me, Katatonia, Amaranthe, Bombus.

Datum

Metaltown 2013 – Göteborg Galopp 4-6 juli

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

25 januari, 2013

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *