Ghost blir första svenska bandet som spelar på Rock in Rio, världens största rockfestival – och släpper nytt album

Skribent:

ghost

Ghost är nu bokade som första svenska band till världens största rockfestival Rock in Rio, berättar ett pressmeddelande. Festivalen är världens största rockfestival och Ghost kommer uppträda på samma scen som bl a. Metallica, Alice in Chains och Sepultura. Övriga headliners kommer vara bl a Iron Maiden och Bruce Springsteen.
Under Spelningen i Linköping tog Papa Emeritus II över som sångare i bandet. Idag är det även officiellt att Ghosts kommande album kommer heta Infestitssuman.

Om Ghost
Ghost bildades 2008 och släppte 2010 sitt debutalbum Opus Eponymous på engelska etiketten Rise Above. Mycket lite är känt om bandet som leds av påve-figuren Papa Emeritus. Bandet har i intervjuer uttalat sig om att de är utsända av Satan för att ackompanjera jordens undergång och sprida hans gospel med sin musik. Genom intensivt turnerande spreds ryktet om bandet som en löpeld genom hårdrocks-världen. Opus Eponymous blev en av 2010-års mest omskrivna metal-album och tog bandet till USA där de genomfört turnéer med In Flames, Opeth, Trivium m fl. Ghost handplockades även av James Hetfield till Metallicas egen Orion-Festival.

Infestissumam blir Ghosts andra album och uppföljaren till 2010 års Opus Eponymous. Albumet är producerat av Nick Raskulinecz (Death Angel, Foo Fighters, Alice In Chains mfl). Albumet kommer släppas under våren 2013 på Sonet/Universal Music i Sverige och i USA på Universal-etiketten Loma Vista Recordings.

Tracklist Infestissumam

”Infestissumam”
”Per Aspera Ad Inferi”
”Secular Haze”
”Jigolo Har Megiddo”
”Ghuleh/ Zombie Queen”
”Year Zero”
”Idolatrine”
”Body And Blood
”Depth Of Satans Eyes”
”Monstrance Clock”
Under helgens spelning i Linköping lämnade Ghosts tidigare sångare Papa Emeritus bandet under rituella former. Från scen tog han farväl av bandet, bugade för publiken och lämnade sen över uppdraget till sin efterträdare Papa Emeritus II. Efter överlämnandet framförde bandet nya låten Secular Haze och Abba-låten I´m a Marionette som i Ghosts klor förvandlades från pop-pärla till gotisk metal-anthem. Se successionen till Papa Emeritus II och framförandet av Secular Haze i videon nedan:

21 december, 2012

Det här inlägget har 1 kommentar.

  1. Lea H skriver:

    Jeg var til koncerten i Linköping og de var bare SÅ gode! Elsker Ghost <3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *