Test: Hörlurar Logitech UE 4000

logitech-ulitmate-ears-4000
Hörlurar Logitech UE 4000
Pris: kring tusenlappen
Betyg 5

Vilken upplevelse. Musiken i Spotify och Wimp som jag lyssnar på när jag åker buss till jobbet har blivit flera steg bättre, jag hör plötsligt de små detaljerna. Det är tack vare de hörlurar jag testat ett tag, Logitech UE 4000 (Ultimate Ears 4000).

Logitech är egentligen ett företag som sysslar med hörapparater för människor med dålig hörsel. Den kunskap företagets utvecklare därmed har om människans hörsel har de ny dragit nytta av då de utvecklar olika hörlurar för den som vill lyssna på musik.

Det är inte bara att ljudet är bra stereljud, det är också formen på lurarna som täcker öronen på ett bra sätt, de täpper till så att inte ljud utifrån släpps in och stör musikupplevelsen. Jag tror inte jag någonsin haft ett par hörlurar som sitter så bra mot öronen.

Dessutom är de snygga med en klarblå färg på sladden som går mellan hörlurarna och min iphone där jag har tillgång till min musik.

En öm punkt på många hörlurar är lurdelens fäste mot stommen. Där har Logitech också lyckats både med att få den hållfast och samtidigt mjuk så hörlurarna sitter utan att klämma.

Priset ligger kring tusen kronor. Det är ett bra pris med tanke på kvaliten.

En funktion jag inte testat än att hörlurarna går att använda av två personer samtidigt. Hörlurarna levereras med en 3,5 mm delare. Detta gör att två hörlurar kan anslutas till en ljudkälla, så att två lyssnare kan lyssna på samma ljud samtidigt.

Så här använder du delaren:

Anslut 3,5 mm kontakten till din smarttelefon eller annan ljudkälla med en 3,5 mm-kontakt.
Anslut din UE 4000 till någon av portarna överst på delaren.
Anslut det andra headsetet eller hörlurarna till den andra porten.

Modellen får beröm av testsajten Gadget:
But the UE 4000, within it’s price point, produce the cleanest, purest audio reproduction of any on-ear set to which mine ears have been pleased to experience. The bass is full with weighted depth. Thankfully the speaker construction is up to snuff so rattling or other distortion is not an issue. Everything is very even and smooth. It can be shared too, with the included splitter. It’s a bit bulky and somewhat of a novelty. But it works and sharing your grooves is fun. Plus it makes showing off your new cans a two-person engagement.

19 december, 2012

Det här inlägget har 3 kommentarer.

  1. […] Rosemari Södergren på ”kulturbloggen” ger högsta betyg Logitech UE 4000. […]

  1. Hans skriver:

    Håller med om att ultimate ears hörlurar är grymma

  2. KJ Earsafety skriver:

    Väldigt bra hörlurar. Speciellt In-Ear modellerna med formgjutna insatser

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *