Crystal Castles, In Flames och First Aid Kit klara för Storsjöyran

Skribent:

Crystal Castles, In Flames och First Aid Kit klara för Storsjöyran 26-27 juli 2013, berättar ett pressmeddelande:

Första pusselbitarna i den mosaik som ska bli Storsjöyran 2013 är lagda. De består av kanadensiska electropunkarna Crystal Castles och två svenska artister som nått stora internationella framgångar – folkpopduon First Aid Kit och metalkungarna In Flames.
Fler artistbokningar och nya spännande programpunkter offentliggörs inom kort. Nästa år firar Storsjöyran 30 år. Det skall bli den bästa sommaren någonsin!

Crystal Castles (CA)
Crystal Castles förkroppsligar 10-talets estetik och attityd inom den elektroniska musiken. Den kanadensiska duons sanslösa mix av punkigt aggressiv electro och basmullrande dansmusik har tagit världen med storm. Sångerskan Alice Glass är med sin karisma och dödsföraktande utspel på scen en samtidens Iggy Pop. Ett generationsdefinierande band.
I november 2012 släpptes Crystal Castels tredje album ”III”.

In Flames
Med nära tre miljoner sålda album är In Flames inte bara vår stora metalexport utan också ett av Sveriges största band alla kategorier. Anders Fridén och hans mannar har sedan det tidiga nittiotalet pressat sina genregränser framåt samtidigt som de gjort stora kommersiella landvinningar.
I sommar gör In Flames endast tre svenska spelningar, varav den på Storsjöyran är en.

First Aid Kit
Klara och Johanna Söderberg resa från det första trevande låtskrivandet i barndomshemmet i Svedmyra till inspelningen av det globalt framgångsrika albumet i ”The Lions Roar” i USA är senaste årens finaste framgångssaga.
Förra gången systrarna gästade Yran, 2008, spelade de på festivalens allra minsta scen, Intiman. När de nu kommer tillbaka är det som en av Sveriges stora musikexporter. Det är alltid lika roligt när vi kunnat presentera en lysande begåvning, som sedan upptäcks av den stora publiken.

www.storsjoyran.se

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

10 december, 2012

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *