Tips på mobil högtalare med bra ljud som du kan styra med mobilen

Skribent:

UE Mobile Boombox
Framtagen av Logitech
Bärbar högtalare som styrs via mobilen

Allt fler av oss lyssnar till stor del på musik digitalt numer. Det kommer en hel del bra lösningar på högtalare som fungerar tillsammans med mobiltelefon och/eller dator.

Härom veckan hittade jag en liten behändig bärbara högtalare från Logitech, UE Mobile Boombox. Jag styr den via Bluetooth med min mobiltelefon (jag tror att den går att koppla med sladd till en dator också, men det har jag inte testat). All musik jag har tillgång till via min mobil kan jag spela genom högtalare: Wimp, Spotify och musik jag har på min iphone.

Den är lätt att bära med sig, den är cirka en decimeter bred. Ljudet är väldigt bra för att vara en så liten högtalare.

Den har inbyggda laddningsbara batterier som varar i upp till åtta timmar, enligt tillverkaren Logitech.

Den finns att sälja lite varstans i teknikaffären och priset ska ligga kring tusenlappen. Det är väl en perfekt julklapp, kan jag tänka mig.

Bara en smartphone kan koppla upp sig i taget, men det går utmärkt att turas om och koppla upp sig och spela olika musik.

Det finns en större variant som också fungerar att bära med sig och som kostar cirka 2.000 kronor.

TechCrunch har testat den och skriver bland annat:
Talking about audio spectrum, the Boombox is clearly skewed toward low mids and basses. I usually use very neutral equipment, such as studio monitoring headphones (Sony MDR-7506). It is more noticeable when playing some songs, especially electronic music tracks with a deep and clean beat. Other times, it makes the track more enjoyable. But when it ruins a classic, you have no choice but to skip the track.

Yet, as the name suggests, the Boombox was intended to produce booms. If you intend to use it to party, to fill a crowded room with a sound that is pleasant to listen to, then it is the perfect choice.

8 december, 2012

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *