Nu har J. K. Rowlings första vuxenroman släppts på svenska – Den tomma stolen

Den tomma stolen
Författare: J.K. Rowling
Utg.datum: 2012-11-22
Förlag: Wahlström & Widstrand
Översättare: Molle Kanmert Sjölander, Charlotte Hjukström, Gudrun Samuelsson, Ing-Britt Björklund, Helena Hansson, Tove Janson Borglund
Originaltitel: The Casual Vacancy
Medarbetare: Pulice, Mario J. (form) / Holland, Joel (form)
ISBN10: 9146223215
ISBN13: 9789146223214

Författaren bakom Harry Potter – J.K.Rowling – har skrivit sin första vuxenroman The Casual Vacancy! På svenska heter titeln Den tomma stolen. Den släpptes i bokhandeln den 22 november och recensionsdatum är satt till den 29 november.

Jag har läst den och recension kommer, självklart, den 29 november.

Med Harry Potter har J. K. Rowling fascinerat en hel värld, såväl barn, ungdomar och vuxna, med den magiska världen som lever sida vid sida med det vanliga samhället. Hon har satt en reva i verkligheten där ett magiskt ljus släpps in och kanske öppnar våra ögon för livets magi. Förväntningarna och nyfikenheten är förstås stor nu när hon släpper en roman för vuxna.

Handlingen utspelar sig i en liten brittisk småstad, Pagford.

Från bokförlaget:
J.K. Rowlings första roman för vuxna släpps på svenska 22 november. När Barry Fairbrother oväntat avlider, knappt fyrtio år gammal, försätter dödsfallet den engelska staden Pagford i chock.
Med sitt kullerstensbelagda torg och den historiska klosterkyrkan verkar staden vara en idyll – men bakom den rara fasaden döljer sig ett samhälle i krig. Rika i strid med fattiga, tonåringar i strid med sina föräldrar, hustrur i strid med sina män, lärare i strid med sina elever ? Pagford ruvar sannerligen på mörka hemligheter. Och den tomma stol Barry efterlämnat i grevskapsrådet blir snart källa till den värsta strid byn någonsin har upplevt. Vem kommer att stå som segrare i det val som utmärks av passioner, dubbelspel och oväntade avslöjanden?
Den tomma stolen är en tankeväckande och oupphörligt överraskande roman, fylld av svart humor.
J.K. Rowlings 7 böcker om trollkarlslärlingen Harry Potter har översatts till 74 språk, distribuerats i mer än 200 länder, sålts i över 450 miljoner exemplar och ligger som grund till 8 succéfilmer.
J.K. Rowling har mottagit många priser och utmärkelser, som OBE (Order of the British Empire) för sitt arbete med barnlitteratur, Prince of Asturias Award for Concord, France?s Légion d?Honneur, och Hans Christian Andersen-medaljen.

25 november, 2012

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *