Microsoft satsar på nyhetsblogg som pressrum

microsoft290
Microsoft i Sverige kommer att kommunicera med pressen framför allt via en nyhetsblogg.
Vi har en stark tro på att tiden sprungit ifrån traditionella pressrum. Dessa bygger ofta kring ett stelt och traditionellt format och är dessutom ofta förvånansvärd komplicerade och långsamma att publicera på, står det i ett mail Microsofts PR-avdelning skickat ut till bloggare med mera.

Det är intressant. Microsoft är väl inte ett företag som associeras mest med sociala medier, därför är det här steget extra intressant, tycker jag.

Här hittar du Microsofts nyhetsblogg.

I ett inlägg där skriver de:

Nyhetsbloggen nu officiellt lanserad!

Äntligen.
Från och med idag så har vi officiellt lanserat denna blogg. Det skedde i och med att vi skrotade vårt gamla pressrum på microsoft.se och styrde om trafiken hit.
Nu går det att nå direkt hit på adressen: http://www.microsoft.se/pr
Den här bloggen kommer i mångt och mycket att ersätta våra pressmeddelanden och blir den främsta kanalen för kommunikation av nyheter från Microsoft på svenska.

Vi har en stark tro på att tiden sprungit ifrån traditionella pressrum. Dessa bygger ofta kring ett stelt och traditionellt format och är dessutom ofta förvånansvärd komplicerade och långsamma att publicera på. Det har vi märkt inte minst själva då vi under de senaste åren har haft svårt att konkurrera med webbsajter som till exempel Cnet och svenska IDG när det gäller att snabbt nå ut med information kring vad som händer hos oss. Vi tror att en nyhetsblogg kan göra oss mer snabba, direkta och relevanta i kommunikationen.

Bloggtidningen tog upp det också.

Andra bloggar om: , , , , ,

14 januari, 2009

Det här inlägget har 2 kommentarer.

  1. Bloggare om nyhetsbloggen…

    Nyhetsbloggen börjar så smått uppmärksammas på andra ställen därute. Bloggtidningen skriver ”Microsoft…

  1. Andreas skriver:

    Jag kommer säkerligen att läsa bloggen. Men jag hoppas att Microsoft snabbt inser att det ser väldigt slarvigt ut med engelska rubriker, labels och malltexter i en svenskspråkig blogg. Jag vet elvaårigar som vägrat presentera sina bloggar innan de har fått sina WP-teman översatta till svenska, men det kanske bara är jag som är petig. 🙂

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *