Rapport från Helsingfors: Helsinki Vintage

Skribent:

I Kabelfabriken, som numera används för kulturändamål och ägs av Helsingfors stad, organiseras mässan Helsinki Vintage två gånger om året. Evenemanget lokar till sig allt fler besökare varje år och trots att det beräknades vara lite mindre tryck den 28e Oktober då valen hölls samma dag och det flesta väntades var upptagna med att rösta var det långt ifrån folktomt.

Väldigt många av besökarna är uppklädda i sina finaste 60-talsklädnader och det visar sig snabbt att det inte enbart rör sig om någon större klädmarknad. Här bjuds det på välplanerad underhållning i form av uppträdanden och modevisningar med humorinslag och allt sköts professionellt utan att tas på allt för stort allvar.

Butikernas utbud varierar från dyra och eleganta till lite billigare andrahandsplagg och det är självklart inte bara kläder det går att inskaffa här. Smycken, tidningar, leksaker, kakburkar, knivar och sablar fyller vissa av försäljarnas bord och andra erbjuder till och med klippning och sminkning.

 

 

 

Bland en hel drös med begagnade LP-skivor som består av förvånansvärt mycket Aerosmith och Kiss ligger också ett ganska slitet exemplar från, inte Maja Ivarssons då utan det mindre kända finska rockbandet, The Sounds. 

Även om kläder kanske inte är din grej går det alltid att hitta något. Som till exempel den här intressanta mopeden.

Eller vad sägs om en Elloskatalog från hösten och vintern 1969-70? Hela vägen från Borås.

 

 

Mer om Helsinki Vintage som program och övrig information finns på den officiella hemsidan, dock trots mässans ökande popularitet än så länge enbart på finska (http://www.helsinkivintage.fi).

8 november, 2012

Det här inlägget har 1 kommentar.

  1. Ari Vilkki skriver:

    Heej alla, ledesen att ni inte hade tid att besöka Hanaholmen – kulturcentrum för Sverige och Finland. Vi är nästan vintage – utom med våra operationer mellan Sverige och FInland. De är alltid up-to-date.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *