Villagers på Berns

Villagers, Berns
27 oktober 2012
Betyg 4

Villagers, som var förband åt Grizzly Bear på Berns, var en trevlig bekantskap.

Villagers har turnerat med både Tracy Chapman och Elbow och har varit förband åt Neil Young. Det irländska Villagers står för mjuk indiepop och leds av frontmannen och sångaren Conor J. O’Brien som kliver in på scen med en liten halvakustisk gitarr, flankerad av en trummis, en basist, en gitarrist och en man på keyboard.

De bjöd på 40 minuter skön folkrock med höstvemodig touch. Trots att bandet inte släppt mer än en EP (Hollow Kind) och en fullängdare (Becoming a Jackal) har de hunnit turnera med flera mer kända band som Tracy Chapman, Bell X1, Tindersticks och Elbow. Debutalbumet var nominerat till både Mercury Prize och Choice Music Prize.

Det var första gången Villagers spelade i Stockholm men bandet är redan bokat för en ny spelning i den svenska huvudstaden i mars 2013.

Jag är säker på att det här är ett band med stor potential. Vi kommer att höra mycket mer från Villagers – och jag tror att de kan utvecklas till ett arenaband om några år.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

28 oktober, 2012

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *