Skivrecension: Graveyard – Lights Out

Artist: Graveyard
Titel: Lights Out
Betyg: 4
Release 24 oktober 2012

Graveyard följer upp succén ”Hisingen Blues” med nya albumet ”Lights Out”. Albumet ”Hisingen Blues” gick in etta på albumlistan, prisades på både P3 –guld och Grammis för årets hårdrock samt belönades med första-placeringen på tidningen Close Ups sammanfattning över 2011 års bästa album.

Det är alltid svårt att göra en uppföljare. ”Lights Out” är en värdig uppföljare: lite tyngre, lite mörkare och ännu mer bluesrock. Graveyard fångar den djupa känslan av bluesrock så tungt att det är svårt att tro att det är ett relativt ungt band från Sverige och inte ett band från den tid då bluesrocken tog över världen.

Graveyard har turnerat nästa övermänskigt mycket under senaste åren och lär ha gjort över 100 gig på två kontinenter, dåde under egen flagg och som förband till Motörhead, Iron Maiden och Deep Purple.
I juni gick de in i studion med producenten Don Alsterberg, som även satt framför mixerbordet på ”Hisingen Blues”. Resultatet är det nya albumet ”Lights Out”.

Första spåret är en stark, ångestfylld uppgörelse med människans krigiska förflutna och nutid i ”An Industri of Murder” och sedan följer en mycket bra albumblandning med både lugnare, mer eftertänksamma rockbluesballader som ”Slow Motion Countdown” och mer fartfyllda rockigare spår.

I ett pressmeddelande säger Axel Sjöberg, trummisen:
– Titeln Lights Out sammanfattar känslan på albumet och känslan vi har som band. Att vi lever i en konstig tid där ingenting är som det verkar.

Ingenting är som det verkar. Det är sant. Men Graveyard har satt ner foten ordentligt och visat att bandet kan fortsätta skapa starka rockalbum.

Du har väl inte missat Kulturbloggens intervju med Graveyard? Läs den här.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

27 oktober, 2012

Det här inlägget har 1 kommentar.

  1. Niels skriver:

    Goliath er en rigtig god sang. Hører den 3-4 gange om dagen for tiden… på REPEAT 😀

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *