Kulturspaningen: polisuniform med slöja på gång och fetma och The Boss på löpsedlarna när sommartorkan huserar

Snart ska muslimska kvinnor som bär slöja också kunna bli poliser.
Kulturnyheterna berättar att en formgivare är igång med att ta fram en modell som ska fungera:
Iman Aldebe har uppmärksammats för sina djärva och nyskapande slöjor, och hon hoppas att de kan leda till en mindre fördomsfull bild av kvinnor med slöja.

– Om polisslöjan är attraktiv och passande till den svenska polisuniformen, så tror jag faktiskt att det ger mer acceptans till kvinnor med slöja ute i arbetslivet, säger hon.

Att kvinnor som är muslimer och bär slöja ska kunna komma ut i arbetslivet är bra. Fast jag erkänner att jag har grymt svårt att tro på att någon gud som skapat mänskligheten verkligen menar att kvinnor måste dölja sig i slöjor eller annat. Jag undrar också hur slöjor kan tillgodose det behovet att vi vill kunna se människors ansikten. Men det är bra att alla, oavsett sin religiösa tillhörighet, kan komma ut i arbetslivet. Att vara delaktig i samhället och att kunna jobba är viktiga steg in i samhället.

För övrigt märks det att sommartorkan huserar. Dagens Nyheter satsar stenhårt på artiklar kring fetma, till och med på kulturdelen där gamla poeten Lord Byron skärskådas och det visar sig att hans väna utstrålning bygger på en stor skräck för överviktig. Kanske Byron var en av de första mest kända manliga exemplen på anorexia?

Dagens Nyheter berättar om Byron:
Lord Byron, sinnebilden för den späda och eteriska poeten, hade i själva verket en stark benägenhet för fetma. Tanken om att en skarp själ kräver en tuktad kropp kom att prägla hela hans liv. Redan Sokrates varnade för fetma.

Vetenskapsdelen i DN konstaterar vad vi väl redan vet, att kosten, maten, avgör mer om vi blir överviktiga än motionen:
Jordens befolkning blir allt fetare. Och det är framför allt maten vi äter, inte hur mycket vi tränar, som ligger bakom det. Detta enligt forskare som har studerat en tanzanisk stam som levt på samma sätt i tiotusentals år.

Det är så vanligt att den som tänker gå ner i vikt börjar motionera – och då blir hungrigare och äter mer – och också tänker att nu när han/hon rört på sig kan han/hon äta lite mer. Resultatet blir då en viktuppgång, eftersom muskler kan väga lite mer än fettet.

Igår var det rökningen och dess faror som var på tapeten, idag är det kosten och fetman. Ja sommarredaktionerna dammar av ämnen som är säkra kort för att sälja tidningar.

Fast det finns förstås en sak till som säljer tidningar i dessa dagar och det vet Expressen som satsar stenhårt på att bevaka varje steg som Bruce Springsteen tar i Sverige.

Det första Bruce Springsteen gjorde i Sverige – han hyllade Expressens specialgjorda magasin om Bossen:
– Det uppskattar jag verkligen, sa världsstjärnan.
Sedan tog han med sig hela E Street Band och gick på storslagen och glad fest hos stjärnkrögaren Leif Mannerström.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

26 juli, 2012

Det här inlägget har 1 kommentar.

 1. Info skriver:

  SLÖJPOLISER I STOCKHOLMS PRIDE-PARAD?

  Kommer vi att få se de nya slöjpoliserna tåga tillsammans med andra poliser i full tjänsteuniform i Stockholm Pride?

  http://www.metro.se/nyheter/gayresenarer-kan-radda-turistnaringen/EVHlcv!honIItBGbyFlg/

  När får vi se slöjutrustade militärer i de svenska Pride-paraderna?

  http://www.qx.se/samhalle/7135/klart-med-uniform-i-prideparaden

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *