Kulturspaningen: Finanskris drabbar film och Hultsfreds rockarkiv och hemligheten bakom Bruce Springsteens styrka

Skribent:

Eurokrisen drabbar den italienska kulturen hårt. Fem sicilianska filmfestivaler har tvingats ställa in eller banta sommarens evenemang, skriver Hollywood Reporter.
Via Dagens Nyheter som bland annat berättar:
Bland de drabbade festivalerna finns Taormina Film Festival, en av Europas äldsta, och International Festival of Frontier Cinema. Även de regionala festivalerna Northern Wind på Lampedusa, Cine Nostrum och Children’s Film Festival i Giardini Naxos har drabbats.

Också Hulstfreds rockarkiv riskerar att läggas ned.
Via SVD:
Hultsfreds rockarkiv hotas
Svensk rockarkiv i Hultsfred hotas av nedläggning. Verksamheten finansieras i dag av Hultsfreds kommun, men utan statligt stöd kan arkivet tvingas stänga, rapporterar Sveriges Radios ”Mitt i musiken”.

Det är så dumt när kulturen drabbas av den sämre ekonomin. Kultur är alltför viktigt. Kultur vidgar människors tankevärld, får människor att kunna se saker ur olika synvinklar vilket är något som forskare behöver kunna. Kultur får människor att förstå sig själva och varandra bättre. Utan kultur stagnerar världen.

Apropå forskare finns det en intressant artikel om forskare som använder sig av meditation för att gruppen inom forskarprojektet ska gå vidare och hitta nya lösningar på problem.

Ett annat sätt att orka med sina sysslor är förstås att träna. Expressen ”avslöjar” hur Bruce Springsteen orkar spela konserter på mer än tre timmar i stad efter stad. Han tränar stenhårda pass på gym.

Det kanske sparar några slantar på kort sikt att dra ner på kulturen men det blir dyrare på längre sikt. Utan tvekan.

Relaterat: Göteborgsposten och Dagens Nyheter

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , , , ,

24 juli, 2012

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *