The xx till Sverige för exklusivt klubbgig

Skribent:


The xx spelar finstämd musik som allra mest kommer till sin rätt i en inomhusspelning. Kulturbloggen såg dem nyligen när trion spelade på en musikfestival i Polen (här kan du läsa den recensionen). Nu infrias får önskan om att snart få se dem spela en konsert på en klubb.
Ett pressmeddelande berättar att The XX kommer till Sverige för exklusivt klubbgig: datum 2 september – Stockholm, Berns.

Här är pressmeddelandet:

När The xx dök upp för två år sedan var det en hel glob som föll i framstupa sidoläge och hade svårt att repa sig. Spaltmeter som prisade deras närvaro kunde läsas i allt från små indiefascistoida bloggar till pappersdrakar utan kredibilitet men det som kvarstod var att The xx var något nytt. Och det var bra.

Med små ekande axplock på gitarren, knastertorra elektroniska rytmer och duellerande soul-sång målade The xx upp världen monokromt och med minimalistiska penseldrag. Som om Marco Pierre White hade lagat en måltid för Kraftwerk och Aaliyah. Deras självbetitlade debut kom att erövra alla årsbästalistor, den vann en Mercury för bästa album och den genererade ett antal hitsinglar som radiokanaler claimade som sina egna små darlings.

Vi börjar närma oss nästa subtila attack från The xx. I september kommer ”Coexist”, ett album fler än bara du och jag har sett fram emot. Den 16 juli kom ”Angels” som första smakprov och vi behöver inte ödsla ord på att beskriva hur vi reagerade. Ni vet redan. Så med den låten i ryggen känns det bra att veta att hösten är tryggad. Vackert är det också att veta att vi kommer kunna se dom blåsa oss på allt sans och vett när de intar Berns i höst. Tack för det. Tack. Tack.

Missa inte: Här kan du lyssna på första singeln från The xx nya skiva Coexist.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

23 juli, 2012

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *