Skivrecension: Anna Von Hausswolff – Ceremony

Skribent:

Artist: Anna Von Hausswolff
Album: Ceremony
Betyg: 5
Släpps 18 juli 2012

Det är omöjligt att inte bli djup när man lyssnar på Anna Von Hausswolf mäktiga och gripande musik. Sedan debutplattan 2010 har de redan abstrakta frekvenser och ljudeffekter ökat och blomstrat ut till en fantastisk våg av ljudeffekter i en parallell värld till den vi stressat lever i. Jag tycker att Anna Von Hausswolffs musik är just avstressande och liksom som ett slags öppnande för nya möjligheter och sett att se livet på. Ja, man blir som sagt otroligt djup av att bara lyssna en endaste gång på detta drömlika album med titeln Ceremony.

Musiken i Ceremony är som att ta Lykke Li’s låtar till en högre nivå, det är ungefär samma genre, men ändå inte, eftersom Anna Von Hausswolffs musik är något för sig som inte borde jämföras med något annat. Men om man måste, så förs tankarna omedelbart till en något mer kaosartad Lykke Li.

Orgeln, som hela albumet präglas av, ger skivan ett tema och med tanke på titeln – Ceremony – blir allt så otroligt storslaget, nästan för stort för ett par gamla hörlurar att hantera. Detta är nytänkande och modig musik, inget för radiohit-älskaren. Det är både sorg och glädje på samma gång, det beror på vilken sida man ser musiken från, för det känns som att den har två sidor. En god och en ond.

Ceremony kan ses som en glad samling av låtar med en hyllning till livet, men också tvärtom. Jag skulle inte kunna förställa mig något bättre, djupare och mer mystiskt än detta.

Text: Izabelle Zeijlon

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

19 juli, 2012

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *