Spotifys utbetalning till musiker har ökat under 2012

Skribent:

Spotify utbetalningar ökade med 77% under första halvan av 2012, berättar ett pressmeddelande:

Idag släppte GLF/IFPI statistik för musikförsäljningen i Sverige under det första halvåret 2012. Den totala marknaden har ökat med 30,1%, en mycket positiv signal. Den digitala försäljningen är nu 63,5%, varav streaming utgör 89%. Streaming står totalt för 57% av den totala försäljningen, det vill säga över hälften.

Nedan finner du ytterligare information och röster från musikbranschen.

Hör gärna av dig om du har frågor, eller om du skulle vara intresserad av att intervjua någon.

Från IFPI Pressmeddelande
GLF:s statistik över musikförsäljningen i Sverige – halvåret 2012: Musikförsäljningen ökar kraftigt

GLF:s statistik för första halvåret 2012, visar att den totala musikförsäljningen ökat med hela 30,1 procent. 
Redan 2011 gick den digitala musikförsäljningen om den fysiska i Sverige och den står nu för 63,5 procent av den totala marknaden. Från januari till juni minskade den fysiska musikförsäljningen med 2,2 procent och står för 36,5 procent av musikbolagens intäkter. Nästan 4,4 miljoner album såldes under det första halvåret.

——-

Hur mycket som gått till artisterna och hur mycket som går till musikbolagen säger inte statistiken, men det är ändå en uppgång och visar att det nya sättet att lyssna på musik tar över alltmer av marknaden.

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

13 juli, 2012

Det här inlägget har 1 kommentar.

  1. oscar skriver:

    Hej!
    Jag undrar bara vart du fått denna fakta och om jag möjligen skulle kunna få länken till hemsidan eftersom jag ska skriva en uppsats. Eller om ni har någon referens som jag kan referera till. Eftersom det är en blogg kan jag inte ha med den i uppsatsen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *