Svenskarna mer reklamtrötta – men vill inte betala för innehåll på webben

Skribent:

Svenska folket är mer reklamtrötta idag än 2005. Idag är bara 18 procent positiva till reklam, jämfört med 44 procent för sju år sedan. Det visar en undersökning från Sveriges Annonsörer och Novus.
Berättar Dagens Media.

Det är liksom kluvet. Jag kan också vara rejält reklamtrött, speciellt när det kommer mitt i filmer på tv. Fast ibland är det bra för att det chans till toalettpaus eller att snabbt sticka ut i köket och hämta något att dricka.

Den reklam som ogillas mest är den som kommer i mobilen. Därefter är tv-reklam och radioreklam minst uppskattat. Det står ingenting i nyhetsartikeln om hur svenskarna ser på reklam på Internet, däremot.

De flesta vill kunna surfa runt Internet fritt. De vill inte betala för att besöka någon sida på webben. Hur ska redaktioner och andra som skapar innehåll på webben på inkomster – om inte med reklam?

Dagens Media berättar också att sponsring är den mest omtyckta kanalen, vilket 50 procent är positivt inställda till. 41 procent är positiva till reklam i morgontidningen och 37 procent gillar reklam på bio.

2 juli, 2012

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *