Alla spelar Rumble – tips och trix och fusk

Först var det Wordfeud. Alla spelade Wordfeud. Överallt såg du folk sitta koncentrerade framför sin smartphone, blicken riktad nedåt mot iphone eller HTC:n, knappande in bokstäver.
Via Facebook kunde du lägga ut ditt användarnamn för att spela med Facebook-bekanta.

Nu har den stormen lagt sig. Nu är det Rumble som gäller.
Ett skäl till att Rumble är så populärt är nog att det är kopplat till Facebook. Med ett klick kan du bjuda in utvald Facebookbekant till en match.

Rumble går ut på att bilda så många ord som möjligt på två minuter. Du får en spelplan med NN bokstäver och när du klickat på start är det bara att sätta igång. Två minuter har du på dig.

Varje match består av tre tvåminutersomgångar.
Du får poöng för orden och vissa bokstäver ger tredubblade poäng.

Bland många jag känner via Facebook har de gått över till Rumble efter Wordfeud. Jag tror att det är flera skäl till att Rumble tar över.
Dels tar ju en match inte så lång tid. Tre gånger två minuter bara. När jag har tid över, som när jag sitter och väntar på ett pendeltåg: då är det smidigt att spela en tvåminuters-omgång.
Ett annat skäl till att det är så smidigt är att det är enkelt att bjuda in Facebookvänner för att spela.
Att integrera spel med Facebook är en bra idé.

Jag började spela för några dagar sedan och efter att i början förlora mot alla vinner jag nu ungefär en tredjedel av matcherna. Jag slösade och köpte betalversionen som app, 22 kronor. Där finns ett övningsläge. Så där övar jag och det är kul att lära sig hitta öppningar. Det som är bra är att jag där efter varje match kan se vilka ord som får att bygga med bokstäverna. Det kan man också efter varje match mot en motståndare. Jag kollar alltid in där för att se vad jag missat. Jag har märkt att jag ofta missat de ord som går att bilda genom att dra bokstäverna på snedden. Det är förmodligen en övningsfråga, att ögonen ser dessa möjligheter snabbare.

Min taktin är antingen att försöka hitta så många ord som möjligt så snabbt som möjligt eller att ibland ta det lite lugnare och försöka hitta de längre och svårare orden – de ger ju så mycket högre poäng. Tyvärr lyckas jag inte så ofta med det utan jag förlorar istället viktiga sekunder att göra ord på.

Om du är en sådan person att du tycker det är viktigast av allt att alltid vinna kan du hitta tips på hur du fuskar på den här sidan.

Men jag är oerhört tveksam till att fusket ens fungerar.

Det finns några stycken hjälp/fusk-appar till Rumble. I dagsläget har de bara stöd för iPhone och iPad, men det finns skäl att anta att versioner för Android ligger i pipen. Den mest populära och kända appen är Helper for Rumble. I korthet fungerar den enligt det följande. När du har startat en runda tar du snabbt en skärmdump som du sedan klistrar in i Helper for Rumble-appen. Appen visar då de mest poänggivande kombinationerna tydligt och klart på skärmen. Sedan är det bara att skapa ett ”fuskschema” direkt i appen (i PDF-format) eller memorera några av orden som visas. Om du vill fuska ordentligt skickar du ”fuskschemat” till din dator eller iPad och kikar på det när du spelar. Vill du bara fuska lite grann väljer du det senare alternativet. För att få ut största möjliga nytta av Helper for Rumble ska du stänga ner spelomgången och sedan starta om spelet eller byta till någon annan app. Startar du om spelet börjar nedräkningen om från början. Byter du app pausas spelet.
Du kan givetvis utnyttja dessa just nämnda funktioner/buggar även utan att använda Helper for Rumble. Om du byter app och därmed pausar spelet kan du i lugn och ro ta fram en ordbok eller bara brainstorma under några minuter för att sedan öppna Rumble igen och mata in några riktiga fynd för att samla mängder av poäng.

För det första: det måste ta en hel del tid att ta en skärmdump. Och sedan verkar det inte gå att pausa spelet heller. Eller så är det något jag inte upptäckt hur det går till.

Mer om Rumble hos IDG.

Läs även andra bloggares åsikter om ,

28 juni, 2012

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *