Funksoul-gruppen Tower of Power kommer till Stockholm och Malmö i höst

Skribent:

Antagligen längtar de flesta efter bättre sommarväder denna regniga junidag när detta skrivs. Men hur sommaren är blir är en sak säker: efter sommar kommer höst.
Nu börjar saker se fram emot i höst att ramla in. Som att funksoul-gruppen Tower of Power kommer till Stockholm och Malmö i höst: den 2 november spelar bandet på Nalen i Stockholm och den 3 november på Kulturbolaget i Malmö.

Ur pressmeddelandet:

Senast i vintras gästade Tower of Power Sverige och då spelade de på BrewHouse i Göteborg och Göteborgs-postens recensent gav konserten toppbetyg 4 av 5 och skrev ”Varje litet saxriff sitter perfekt, trumpeterna skär guld och barytonsaxens brölande är chockerande precist. Det är så läckert och välrepat och svängigt att det helt enkelt inte GÅR att stå still”.

Tower of Power slog igenom 1973 med albumet ”Tower of Power” med hitlåtar som ”Soul Vaccination” och ”What Is Hip?”. Skivan följdes året efter upp med albumen ”Back To Oakland” och ”Urban Renewal”. Tower of Power var aktiva och turnerade under hela 1970-talet men sedan följde en period av mindre turnerade under 80-taket för att i början av 90-tal ge sig ut på turné igen och sedan dess har bandet turnerar världen runt. Tower of Power har även turnerat med Sly Stone och Credence Clearwater Revival, medverkat på album med artister som Aerosmith, Madonna, Smokey Robinson, Rod Stewart och Dionne Warwick mf l.

Vi kan garantera en konsertkväll med grymt sväng.

Tower Of Power är:
Adolfo Acosta – Trumpet
Mike Bogart – Trumpet
Larry Braggs – Sång
Emilio Castillo – Sång, saxofon
David Garibaldi – Trummor
Stephen ”Doc” Kupka – Saxofon
Tom Politzer – Saxofon
Rocco Prestia – Bas
Roger Smith – Keyboards
Jeff Tamelier – Gitarr
Datum

2.11 Stockholm, Nalen
3.11 Malmö, Kulturbolaget

25 juni, 2012

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *