Lästips i sommar: Nio drakar av Michael Connelly – i pocket

Nio drakar
Originaltitel: 9 Dragons
Författare: Michael Connelly
Översättare: Eva Larsson
Förlag: Norstedts
Serie: Harry Bosch 15
Bandtyp: Pocket
Utgiven: 201206
ISBN10: 9113044052
ISBN13: 9789113044057

Böcker hör sommaren till. Oavsett om solen skiner eller regnet öser ner är det mysigt att ägna tid åt att läsa. De flesta bokhandlare har stora annonser under sommaren med erbjudanden om att få fyra pocketböcker för priset av tre, eller tre böcker för priset av två. Om du gillar spännande böcker med fart där handlingen utspelar sig i fascinerande miljöer i Los Angeles och i Hongkong ska du satsa på att en av dessa pocketböcker blir Michael Connellys Nio drakar som lagom till sommaren kommit i pocketutgåva.

Michael Connelly är en av de skickligaste nutida amerikanska deckarförfattarna. Han vet hur ha ska lägga upp en berättelse och det märks att han kan sina miljöer och att han vet hur det går till bakom kulisserna hos de poliser som utreder mord. Om boken inte redan förvandlats till filmmanus lär den göra det. Berättelsen är en rafflande, spännande historia som avgjort passar som film.

Handlingen startar i de kinesiska kvarteren i de södra delarna Los Angeles där en äldre kinesisk man som driver en spritbutik hittas mördad. Han är skjuten med tre skott i bröstet. Harry Bosch utreder tillsammans med sin kollega Ignacio Ferras, som blivit rädd för att vistas utanför polishuset efter att ha blivit svårt skottskadad vid ett tidigare fall. Bosch är ganska trött på att ha en kollega som inte vill följa med ut på uppdrag utan vill jobba nio till fem och sedan vill hem till fru och småbarn.

Den kinesiska mannen som mördats hade betalat avgifter till en kinesisk triad regelbundet. Triader är en form av maffia. När Bosch och hans kollegor börjar misstänka en kinesisk triadmedlem kommer hot till Bosch. I den vevan försvinner hans dotter, Maddie, som bor i Hongkong med sin mamma. Harry Bosch får ett videomeddelande där hans dotter är kidnappad. Bosch släpper allt han har för händer och flyger till Hongkong för att leta reda på sin dotter och rädda henne från kidnapparna.

Berättelsen är som jag nämnt spännande och har en del oväntade vändningar. Den handlar också om relationer och om att gå vidare efter katastrofer, både för Bosch och också hans kollega Ferras.

Den finns i storpocket och som ljudbok också. Ljudboken är inläst av den duktige skådespelaren Magnus Roosmann, från Dramaten.

Fler recensioner av Nio drakar: Enn Kokk och Ljudboksbloggen och Bokfink.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , ,

24 juni, 2012

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *