Sök billiga resor med Skyscanner

Skribent:

Är du sugen på att resa nånstans? Ett tips från mig är att använda resesökmotorn Skyscanner.

Jag har testat den. Där kan jag söka både på exakt destination och datum för resan – och se vilka alternativ som finns både hos reguljära flygbolag och hos lågprisbolag som Ryan Air.

Det bästa är dock att den är användbar när jag inte riktigt vet vart jag vill resa. Jag vill hitta något intressant resmål till bra pris. Resesökmotorn Skyscanner är väldigt flexibel. Hos Skyscanner  hittade jag de billigaste eller snabbaste flygerbjudandena utan att behöva fylla i exakta datum eller destinationer.

Den mest flexibla sökningen fick jag genom att välja ‘Sverige’ som avreseland, ‘Överallt’ som destination och ‘hela månaden’ eller ’hela året’ för avrese- och hemresedatum. Det är något jag verkligen efterfrågar. Hos en del flygbolag går det inte att ta reda på alternativ utan jag måste knappa in resrutt för resrutt.

Jag blev ombedd att testa den Skyscanners sökmotor och jag blev överraskad över hur smidig den är. Jag har släktingar i Spanien och jag flyger gärna till dem då och då. Och jag hittade en lång rad med flyg dit för femhundralappen. Tur och retur.

En stad jag gärna flyger till ofta är London. Där har jag nära vänner. Eftersom jag kan vara flexibel med min arbetstid, eftersom jag har eget småföretag, kan jag resa under tider då inte så många andra reser och priserna är lägre. Nu hittade jag flera alternativ för bara några hundralappar. Inte bara hos Ryanair utan en del andra lågprisflyg också.

Jag gillar att jag inte måste välja stad eller flygplats när jag söker utan att jag kan skriva land enbart.

Det är bra att det finns fler funktioner: som hjälp att hitta hotell och att boka hyrbil. Dessutom finns det en avdelning med information om försäkringar. Visserligen ingår ofta en reseförsäkring i många hemförsäkringar. I många fall blir vi överförsäkrade när vi tecknar reseförsäkringar.
Men när man bokar reser på lågprisflyg – och förresten inom de flesta flygbolag – är det vettigt att ha koll på om du kan avboka resan eller inte. Avbeställningsskydd kan vara värt pengarna.

Innan du köper en reseförsäkring, ta reda på vad din hemförsäkring ger. Täcker den sjukdom, förlust av pengar, förseningar, inställda flyg eller andra oväntade saker som kan hända under resan? Om inte, är det nog värt att kolla in alternativen till reseförsäkring som finns på Skyscanners sajt.

Något jag uppskattar i Skyscanners sökmotor är att den visar vilka dagar i månaden som det är billigast att flyga på men också vilken månad under året som är billigast. Ett sätt att ta reda på när det är billigast att flyga till London: Gå in på stadssidan för London, där hittar jag ett diagram på höger sida.

Jag kunde hitta de billigaste månaderna också genom att söka på hela året och sedan kika under rullgardinsmenyn på månadsvyn. Där ser jag tydligt och klart vilka månader det är billigast att flyga dit jag vill.

Den finns som app också. En gratisapp som när jag skrev detta hade betygsatts av 34 personer och betyget var strax under 5 av 5.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , , ,

23 juni, 2012

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *