Peter Bjorn and John och Franz Ferdinand på Skyddsrummet

Skribent:

Franz Ferdinand och Peter Bjorn and JohnSkyddsrummet, 2012-06-15 

Medan majoriteten av landet sörjer Sveriges utgång från årets EM laddas det för fest på Skyddsrummet. Den svenska indietrion Peter Bjorn and John har lyckats locka hit brittiska tungviktarna Franz Ferdinand som till vardags brukar headlina festivaler och fylla arenor. Men idag är det alltså en väldigt exklusiv spelning det bjuds på, inför en publik på dryga 600. Gäster, vinnare i tävlingar och andra lyckligt lottade som fått syn på någon av INGRIDS affischer ute på stan.

Artisterna verkar inte känna någon större brådska att ta sig ner från sin lounge och bemöta publiken, först efter att klockan ett är slagen blir det dags för Peter Bjorn and John att tränga sig fram till scenen och påbörja nattens underhållning. Det blir ett väldigt tight set som varar en dryg halvtimme och är förvånandsvärt befriad från storhits som ”Young Folks” och ”Nothing To Worry About”. När det är dags att lämna över scenen till vännerna från storbritannien bjuder de på något extra.

Övergången är nog något av det bästa jag sett. Medan Peter Bjorn and John står på scen och jammar dyker Franz Ferdinands bandmedlemmar upp på scenen, och en efter en börjar de spela med på melodin tills de helt och hållet kan byta av Peter Bjorn and John som efter en stund kan lämna scenen i perfekt harmoni utan någon som helst märkbar förändring i melodin.

Och snart är det dags för det publikhavet stått och laddat inför hela kvällen. Även om röjandet inte drar igång på fullt allvar förrän Franz Ferdinand efter allt för många skrik äntligen går med på att köra sin absolut största hit, ”Take Me Out”. ”Do You Want To” är inte heller så dum och efter ett lite längre set än de Svenska kollegorna är det dags för åter en övergång av samma stil som första. Nu slutar det istället med att vi får båda banden på scen som tillsammans avslutar spelningen med en blandad kompott av lite eget och lite covers.

Sammanfattningsvis är det en fantastisk spelning det bjuds på men på något sätt känns det mer som ett smakprov än en fullständig konsert. Vi lämnar lokalen med mersmak och hoppas vi får se dessa band snart igen, kanske till och med på någon av årets festivaler som inte är fullbokad än. Varför inte festivalen som var med och arrangerade kvällens evenemang?

16 juni, 2012

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *