Efterlysning: arbetsplats där vi kan ha bokbord till stöd för Martin Schibbye och Johan Persson, journalisterna som fängslats i Etiopien

Den 1 juli har Martin Schibbye och Johan Persson suttit fängslade i ett år, ett frihetsberövande som kostar dem mycket – även ekonomiskt.
Martin och Johans konto hos Reportrar utan gränser börjar sina, och vår praktiska solidaritet sätts på prov: Finns det något som vi gemensamt kan göra för att hjälpa dem?
Skriver Åsa Linderborg kulturchef Aftonbladet, i ett upprop.

Aftonbladet Kultur har en massa böcker liggande som av olika skäl aldrig blir recenserade. Dessa böcker kommer att läggas ut på ett bokbord på redaktionen där redaktionsmedlemmarna kan öpa böckerna för en valfri summa. Pengarna som kommer in ska sättas vi in på Martins och Johans/Reportar utan gränsers bankgirokonto
5567-3818.

Den 1 juli redovisar Aftonbladet Kultur hur mycket pengar de fick in.

Aftonbladet Kultur uppmanar andra att göra samma sak – och gärna komma med fler idéer.

Också vi på Kulturbloggen.com har en hel del böcker liggande som vi inte recenserat eller har recenserat. Vi skulle vilja göra ett bokbord och sälja dem, men vår redaktion är inte så stor. Vi efterlyser en större arbetsplats som vill ha ett bokbord med våra böcker.

Hör av dig om du jobbar på en större arbetsplats och där det finns intresse för att kunna köpa böcker på detta sätt till stöd för Martin Schibbye och Johan Persson.

Här är en hemsida till stöd för Martin och Johan.

Relaterat:
Dagens Nyheter 1, Dagens Nyheter 2 och Göteborgsposten.

Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , ,

15 juni, 2012

Det här inlägget har 1 kommentar.

  1. Mille skriver:

    Vi dtödjer inte terrorister såvida vi inte är kommunister likt åsa lindeborg.
    Låt dom sitta av sitt straff i lugn och ro. Det kommer att göra dom gott.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *