Nedräkning inför Sweden Rock: Nationalteatern

När detta skrivs är det inte många dagar kvar till Sweden Rock Festival 2012. Det är fem dagar. Faktum är att Sweden Rock är en väldigt speciell festival som lockar människor ur flera generationer. Det är en festival där också en kvinna som jag, i medelålder, känner att jag passar in. Det är många som är äldre än jag där också – och förstås många yngre och många i ungefär samma ålder som jag.
Där är barnfamiljer, familjer med tonåringar och där är pensionärer. Rockgenerationen börjar få en del som går i pension också.

Ett faktum är också att Sweden Rock inte alls bara har de hårdaste hårdrockbanden. Själv är jag inte någon stor diggare av metal – även om jag kan lyssna på en del sådana band. Sweden Rock bjuder på annan rock också.

Som ett band jag inte tänker missa, det är Nationalteatern. Det spelar den sista festivaldagen, lördag den 9 juni på Zeppelin Stage 17.30. För många med mig blir det en nostalgitrick utan like. För oss som har växt upp med Nationalteatern och hört dem live är det nästan värt att åka till Sweden Rock för att höra enbart dem och få sjunga med i de klassiska proggsångerna.

Här är Nationalteaterns hemsida.

Fler nedräkningar inför Sweden Rock:

Nedräkning inför Sweden Rock: Twisted Sister
Nedräkning inför Sweden Rock: Folkvimlet
Nedräkning inför Sweden Rock: Lynyrd Skynyrd

Proggfest
Cannibal Corpse
Soundgarden
Motörhead
Mikael Rickfors

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

1 juni, 2012

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *