Inte ens Karl-Petter vågar nämna hur viktig kulturen är

Skribent:

LOs nye ordförande Karl-Petter Thorwaldsson har en lång bakgrund inom folkbildningen genom ABF. Men inte ett ord om hur grundläggande kulturen är för ett samhälle fanns i hans tal. Det betyder inte att han inte kommer att göra något för kulturen och folkbildningen, något som alltid borde vara en viktig del i den fackliga verksamheten. Håkan Juholt tog ju upp kulturpolitiken i sitt första tal som partiordförande för Socialdemokraterna – och vi vet hur det gick för honom. Det är tabu att tala om kultur inom hardcore-delen av facket.

En åhörare på LO-kongressen har skickat oss en rapport kring Karl-Petter Thormwaldssons första tal som LO-ordförande:

Som nyvald ordförande, var Karl-Petter Thorwaldsson väldigt tydlig på sitt första tal och sin första presskonferens.

Det handlar om att stärka LO, och få ett starkare fack. En stor utmaning var LO-samordningen inför nästa års löneförhandlingar. Karl–Petter gick så långt att han hyllade sammanhållningen inom LO, trots hur det gick i de senaste avtalsförhandlingarna. Han tycker däerför att den första viktiga uppgiften är att se till att alla förbund är eniga om kraven för mer jämställda löner i nästa års avtalsrörelse. En annan utmaning han såg just nu, var att LO måste vara med och bryta ryggen på massarbetslösheten. Den tredje utmaningen var att stoppa alla försök som nu fanns att ersätta den generella välfärden med privata försäkringar.

Det var en glad och uppspelt ny ordförande. Skämtade en del, och det slank ur honom några ”jävla” också. Han tackade sina föräldrar och saknade att de inte kunde få uppleva denna dag, detta trots att dom döpt honom till Karl-Petter Niklas. Vi hoppas verkligen att den nya ledningen för LO, kan stärka LO. Sverige behöver ett starkt fack som LO bör och kan vara.

Läs gärna också:
Sprickan allt tydligare på LO-kongressen
Kommunalarbetaren: Fyra M som utmanar Kålle
Tidningen Arbetet

Relaterat:
Aftonbladet 1, Aftonbladet 2, Dagens Nyheter och Svenska Dagbladet.

Läs även andra bloggares åsikter om , , ,

26 maj, 2012

Det här inlägget har 1 kommentar.

  1. […] som skrivit: Martin Moberg, Johan Westerholm, Tokmoderaten, Leine Johansson, Kulturbloggen, […]

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *