Skivrecension: Marina and the Diamonds – Electra Heart

Artist: Marina and the Diamonds
Titel: Electra Heart
Betyg: 2

Den grekättade, Wales-födda och London-baserade sångerskan Marina Diamandis, mer känd som Marina and the Diamonds, är tillbaka med en uppföljare till den färgsprakande debutskivan The Family Jewels från 2010. Men trots att hon tagit på sig en blond peruk och börjat kalla sig för Electra Heart är den nya skivan inte alls lika fräsch som jag hade hoppats. Snarare känns den artificiell och överkomplicerad.

Electra Heart är som den amerikanska drömmen hon sjunger om på debutskivans övergång till grekisk tragedi. Förlorad kärlek tycks vara det återkommande temat. I Primadonna sjunger hon att hon behöver ”the rise and fall” och tyvärr känns Electra Heart som ett fall.

De hemsnickrade pianoballaderna har blivit elektronisk discopop och de smarta texterna har blivit ansträngda och överkomplicerade. Dessutom känns det som att hela hennes personlighet, som var så framträdande på debutskivan, hamnat något i skymundan.

Men jämfört med The Family Jewels är den största skillnaden att Electra Heart inte innehåller några självklara hits. Hollywood, Mowgli’s Road och, inte minst, I’m Not a Robot var stora poplåtar. Inte ens Homewrecker, som antagligen är den låt på nya skivan som kommer närmast en hit, är i närheten av dem.

Bästa spår: Lies

8 maj, 2012

Det här inlägget har 1 kommentar.

  1. Diamant skriver:

    Hej! Jag håller inte med dig alls. Dessa låtar är inte överkomplicerade, utan handlar bara om sådant som Marina behövt uppleva alltför många gånger.
    Jag håller till viss del med dig om att några av de smarta texterna försvunnit, men ”I chew you up and I spit you out, cause thats what young love is all about”
    med flera hör ändå till den skaran.
    Marina har själv sagt att hon aldrig velat vara en ‘indie-drottning’ utan en popstjärna, så den här skivan är väl hennes försök att bli av med stämpeln, och att fler ska få upp ögonen för henne och den fantastiska musik hon faktiskt gör.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *