Göta Kanal Rock redo för turné och Björn Hellberg bjuder på kåserier på båten

Wilhelm Tham är en båt som går längs Göta Kanal och i år fyller båten 100 år. Den byggdes på Motala varm 1912. Den som är sugen att åka båt längs Göta Kanal kan denna sommaren välja mellan olika turer med både den båten och exempelvis Juno som byggdes 1874 och Diana som byggdes 1931.

Dessa Göta Kanal-båtar bjuder inte bara på vackra vyer längs färden och en välfylld buffé – de bjuder på kultur och nöje av olika slag. I juni kommer författaren, journalisten, skribenten och tennisexperten Björn Hellberg att underhålla några turer och i augusti fylls båten med rock och pop.

Björn Hellberg kommer i sommar ut med en ny kriminalroman om Sten Wall. 1981 gav Hellbrg ut den första boken i Sten Wall-serien. Förra året firades 30-årsjubileet med deckaren ”Sankte Per”, där den runde kommissarien och hans trogna medarbetare åter var på jakt efter en massmördare. Och i sommar kommer ytterligare en bok i serien. Den som är nyfiken på Björn Hellberg kan boka en tur med Göta Kanal-båtarna där tenniskommentatorn, På-Spåret-domaren och författaren Björn Hellberg kommer att vara ombord och hålla kåserande föredrag och umgås med resenärer.

Mer om Björn Hellberg på hans hemsida.

I augusti brakar Göta Kanal Rock igång. Rockbåten lägger till i Motala den 14 augusti och sedan går färden vidare till Idas brygga i Karlsborg, Hamnen i Sjötorp, Rörstrands center i Lidköping och final den 18 augusti vid Slussarna i Trollhättan.

Artisterna som rockar loss i år är Sulo, Brolle, Nanne Grönvall, Anne-Lie Rydé, Uno Svenningsson och Idde Schultz. Sulo och Uno är med för tredje året i rad – och det blir något av artistkaptener.

Programmet börjar alltid med en akustisk spelning på eftermiddagen vid 16-tiden, när båten lagt till och senare på kvällen blir det fullt ös på en utomhusscen.
Om det blir regn finns det reservplaner, med tält.

Göta Kanal-rederiet bjöd på ett smakprov av sommarens rockturer och då spelade Sulo och Idde bland annat en ny låt från kommande albumet, som de släpper tillsammans i höst.

Foto: Lena Dahlström


Läs även andra bloggares åsikter om , , , , , , ,

6 maj, 2012

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *