Modeforskning med integritet

Skribent:

Rickard Lindqvist, Karin Landahl, Stefanie Malmgren de Olivieira och Ulrik Martin Larsen, Sveriges första modedesigndoktorander, visade upp sina forskningsområden inom textil och mode på galleri KG52 i Stokholm i utställningen ”Dressed – integrity”.

Utställningen har tidigare visats i London. Titeln på utställningen verkar ha ett samband med modedesign som eget akademiskt område. Utställningen visade olika projekt, bland annat stickade kläder av Karin Landahl som ifrågasätter den förhärskande uppdelningen mellan form och material – myten om silhuetten. Karin Landahl berättade att det som ställdes ut (kläder, foton, video) var experiment som de gjort utifrån sina egna frågeställningar i forskningen. Dessa experiment låg till grund för analyser som de skulle beskriva i en licentiatexamen som görs i halvtid i forskarutbildningen, som sträcker sig över fem år. Doktoranderna går sin utbildning på Högskolan i Borås och Textilhögskola, som är landets enda lärosäte med inriktning mot textil och mode med möjlighet att ge forskarexamen i konstnärligt arbete.

Text: Susanne Andersson

Läs även andra bloggares åsikter om , ,

22 april, 2012

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *