Gitarrens superstjärna Joe Bonamassa släpper nytt album och egen web-tv-serie

Skribent:

Gitarrens superstjärna Joe Bonamassa släpper 23 maj sitt nya blues-rock album Driving Towards The Daylight via Mascot Label Group/Provogue Records.

Bonamassas nya web-TV-serie Countdown To Daylight har premiär 3 april och kommer att sändas en gång i veckan tio veckor framåt. Serien kommer att innehålla aldrig tidigare visade intervjuer och scener från inspelningen av nya plattan.

Ett pressmeddelande berättar mer:
Den 23 maj släpper den internationellt hyllade supergitarristen Joe Bonamassa sitt nya studioalbum Driving Towards The Daylight, hans trettonde i ordningen. Plattan är producerad av Kevin ”Caveman” Shirley (Black Crowes, Aerosmith, Led Zeppelin, Europe m fl) och detta är parets sjunde samarbete. Shirley har den senaste året även producerat Bonamassas bäst säljande platta Dust Bowl (2011), Black Country Communion 2 (hårdrocksgruppen Bonamassa har med bl a Glenn Hughes) samt duettplattan Don’t Explain med Joe Bonamassa och Beth Hart.

Inspelningarna gjordes i Village Recorder i Los Angeles samt Studio At The Palms i Las Vegas. Driving Towards The Daylight är en väl balanserad ”tillbaka till rötterna-platta” med den typ av blues och blues-rock som blivit Bonamassas signum. ”Vi har tagit några riktigt traditionella blues-låtar som Howlin’ Wolfs Who’s Been Talking och Robert Johnsons Stones In My Passway och klätt dem i en rock-kostym” berättar Kevin Shirley. ”Det var spännande att återvända till bluesen på ett högst spontant vis. Det skakar och vibrerar och låter väldigt rått och opolerat” fortsätter han.

För att utmana Bonamassa och sätta honom i ett nytt sammanhang anlitade man en unik grupp musiker som inkluderade Aerosmiths gitarrist Brad Whitford, gitarristen Blondie Chaplin, trummisen Anton Fig, keyboardisten Arlan Schierbaum, basisterna Michael Rhodes och Carmine Rojas, gitarristerna Pat Thrall och Harrison Whitford (Brads son!) samt Jeff Bova & The Bovaland Brass på blås.

Brad Whitford var lyrisk när han intervjuades under inspelningen; ”Den här plattan är definitivt mer influerad av vad vi alla här i studion älskar, nämligen tidig 60-talsrock och blues från Storbritannien och Staterna. Jag antar att vi aldrig får det ur vårt system men det var fantastiskt att hitta våra egna vägar på den kartan!”

Albumet innehåller fem låtar signerade Bonamassa, det stökiga öppningsspåret Dislocated Boy, titelspåret och första singeln Driving Towards The Daylight, I Got All You Need, Heavenly Soul samt Somewhere Trouble Don’t Go. Bland övriga låtar kan nämnas Bonamassas versioner av Tom Waits New Coat Of Paint, Bill Withers Lonely Town, Lonely Street och A Place In My Heart av Bernie Marsden. Plattan avslutas med en duett med den Australiske nationalklenoden Jimmy Barnes på hans hit från 1987 Too Much Ain’t Enough Love.
Joe Bonamassas nya web-TV-serie har premiär 3 april och sänds i sammanlagt tio 3-4 minuters webisoder där vi får följa bandet i studion, intervjuer, behind the scenes m m.

Varje fredag visas ett nytt avsnitt på Joes egen You Tube-kanal.

JOE BONAMASSA – DRIVING TOWARDS THE DAYLIGHT
Tracklisting

1. Dislocated Boy
2. Stones In My Passway
3. Driving Towards The Daylight
4. Who’s Been Talking
5. I Got All You Need
6. A Place In My Heart
7. Lonely Town Lonely Street
8. Heavenly Soul
9. New Coat Of Paint
10. Somewhere Trouble Don’t Go
11. Too Much Ain’t Enough Love (w/ Jimmy Barnes)

Läs även andra bloggares åsikter om , , , ,

4 april, 2012

Det här inlägget har Inga kommentarer.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *